SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Astsubay Şehit Oldu

0
Güncellendi - 2019-12-10 18:10:38
Malatyalı Astsubay Şehit Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı astsubayın, Bingöl'de görevli olduğu Jandarma Karakolu'nun gözetleme kulesinden düşerek şehit olduğu bildirildi.

Hekimhan ilçesine bağlı Basak Mahallesi'nden olan 29 yaşındaki Astsubay Halil Ulaş Yıldırım'ın, Bingöl'ün Genç İlçesi Güzeldere Köyü'ndeki karakolun gözetleme kulesinden düştüğü ve hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yıldırım'ın cenazesinin, 10 Aralık Salı günü Ankara'da toprağa verileceği öğrenildi.

BİNGÖL'DE TÖREN..

Bingöl'ün Genç ilçesinde görev yaptığı Güzeldere köyü Jandarma Karakolu'nda gözetleme kulesinden düşerek şehit olan astsubay için tören düzenlendi.

Bingöl Havalimanı'ndaki törende şehit Jandarma Astsubay Çavuş Halil Ulaş Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, alana getirilerek katafalka konuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi.

Şehidin cenazesi daha sonra silah arkadaşlarınca katafalktan alınıp bir süre omuzlarda taşınarak, tekbirler eşliğinde uçağa götürüldü.

Aslen Malatyalı olan Şehit Yıldırım'ın naaşı, toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Ankara'ya uğurlandı.

Törene, Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutanı Vekili Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Vekili Mehmet Sait Kolak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı.

AĞBABA'NIN MESAJI..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hekimhan Basak Köyü'nden hemşehrim Astsubay Halil Ulaş Yıldırım, Bingöl'ün Genç İlçesi'nde şehit düştü. Şehidimize Allah'dan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

ŞIRNAK'TA 2 ŞEHİT

Bu arada, Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının imhası sırasında infilak etmesi sonucu biri kadın 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İdil İlçe Jandarma Komutanlığınca, Haberli Jandarma Karakol Komutanlığının sorumluluk alanındaki Sarıköy köyü sınırlarında bulunan Pisikayası Tepesi mevkisinde terör örgütü PKK mensuplarınca tuzaklanmış el yapımı patlayıcı tespit edildi.

El yapımı patlayıcıya uzman ekiplerce müdahale sırasında meydana gelen patlamada 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

Açıklamada, terörle mücadele kapsamında operasyonların kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.

Şehit kadın bomba imha uzmanının görev başındaki görüntüleri

Jandarma Genel Komutanlığının resmi twitter hesabından "Barut kokusu var, parfüm kokusu yok" sloganıyla paylaşılan videoda şehit Esma Çevik, bomba imha uzmanlarının faaliyetlerini gözler önüne seriyor.

Özel bomba imha uzmanı giysileri içindeki Çevik, arazide tuzaklanan bir patlayıcıyı fünyeyle kontrollü şekilde imha ettikten sonra kaskını çıkarıp başparmağıyla başarı işareti yapıyor.

Şırnak'ta şehit askerler için tören düzenlendi

Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığında şehit Esma Çevik ve Kemal Sayar için tören yapıldı. Törende, şehit Çevik ve Sayar'ın Türk bayrağına sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu.

Saygı duruşunda bulunulan törende şehitlerin öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Törenin ardından helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürülen şehit Çevik'in naaşı uçakla İstanbul'a, şehit Sayar'ın naaşı ise Samsun'a uğurlandı.

Törene, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Vekili Sami Geliş, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tamer Bilacan, Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve silah arkadaşları katıldı.

malatyahaber.com, Yeni Malatya Gazetesi- Bingöl, Şırnak- AA

FOTO: Malatyalı Şehit Astsubay Halil Ulaş Yıldırım için Bingöl'de düzenlenen cenaze töreninden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız