SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Bakan Olursa Bu O mu?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:06:01
Malatyalı Bakan Olursa Bu O mu?
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın, 2 yılı aşkın süredir başkanlığını yaptığı TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Komisyonu'nun, 1 Ekim'de başlayan bu yasama döneminde yeniden oluşturulacağı, ancak Fındıklı'nın bu kez partisi tarafından komisyon başkanlığı için aday gösterilmeyeceği, bunun da olası bir bakanlık görevi nedeniyle olabileceğinin meclis kulislerinde konuşulduğu öğrenildi. 

16 AKP'li, 6 CHP'li, 3 de MHP'li üyeden oluşan komisyonda,  23. dönemde önce sözcü, sonra başkan yardımcısı olarak görev alan, 24. dönemde ise başkanlığa getirilen Fındıklı'nın yerine, 24. dönemin 4. yasama yılında AKP'nin komisyon başkanlığı için Nihat Zeybekçi'yi göstereceği ifade ediliyor.

AKP'nin önemli oranda oy aldığı Malatya'nın bir milletvekilini, önemli bir görev olan komisyon başkanlığı görevine yeniden göstermeyeceğine ilişkin iddiaların ardından, kulislerde konuşulan bir başka iddia ise, Fındıklı'nın hükümette yerel seçimlerden önce yapılacağı belirtilen bir revizyonda bakanlık görevine getirilebileceği yolunda. Kısa bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kabinede revizyon olur mu?" sorusuna Erdoğan, "Her şey olabilir" cevabını vermişti. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 21-22 Eylül günlerinde gerçekleştirdiği 2 günlük Malatya ziyareti sırasında, Anemon Oteli'nde yaptığı kalabalık toplantıda Malatya'nın neden bir bakanının olmadığı yolunda soru yöneltilmişti. Başbakan Erdoğan da “Malatya her seçimde size büyük destek verdi. Neden hala bir bakanımız yok?” şeklindeki soruyu ise gülerek “Türkiye’nin 81 iline bakanlık veremem ki... Başbakan olarak sizin bakanınız da benim”. diye cevaplamıştı.

Milletvekili Fındıklı'nın, başbakanın 2 günlük ziyareti süresince, başbakana yakınlığıyla bilinen Malatyalı işadamı Ahmet Çalık'la yakın diyaloğu ve birlikteliği de dikkat çekmişti.

Fındıklı, başbakanın Malatya ziyaretinden sonra yaptığı bir açıklamada,   başbakanın "özel" bir programından da "Cumartesi günü gece özel görüşme ve özel ev ziyaretleri de dahil olmak üzere, Sayın Başbakanımızın özel çat kapı yaptığı ziyaretler her zaman vardır, yine çat kapı ziyareti oldu. Dolayısıyla bu medyanın bildiği bir şey değil, bu tamamen gönül bağı ile alakalı, o çat kapı ziyaretlerini de gerçekleştirdi." sözleriyle bahsetmişti. Kamuoyunun haberdar olmadığı bu ziyaretten diğer AKP milletvekillerinin yanı sıra il yöneticilerinin de bilgisinin olmadığı belirlenirken, gece yarısından sonra gerçekleştiği öne sürülen bu "özel" ziyarette başbakana Mücahit Fındıklı ve işadamı Ahmet Çalık'ın da eşlik ettikleri konuşulmaya başlanmıştı.

2011 Haziran seçimleri öncesinde de, Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın bir dönem daha aday gösterilmesinin çok zayıf olasılık olduğu konuşulurken, AKP onu, Malatya kamuoyunda "oldukça sürpriz" olarak karşılanan bir şekilde, 1. sıradan milletvekili adayı gösterilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız