SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Bakan Teşekkürü

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:30:02
Malatyalı Bakan Teşekkürü
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MESOB Başkanı Şevket Keskin, MİAD Başkanı Yunus Akdaş ile MGC Başkanı Haydar Karaduman, AKP Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na atanması nedeniyle, Cumhurbaşkanı ve Başbakana teşekkür, Tüfenkci'ye de kutlama mesajı yayınladılar.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI..

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin 64. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak atanması nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

"Yetiştirdiği devlet ve siyaset adamlarıyla da ünlü olan Malatyamız’da, 19 yıl aradan sonra AK Parti Malatya Milletvekilimiz sayın Bülent Tüfenkci’nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak atanması, bizleri ziyadesiyle memnun ve mutlu etmiştir.

Vatan ve millet sevgisi en üst seviyede olan Malatyamız, bugüne kadar yetiştirdiği 2 Cumhurbaşkanı, 2 Başbakan, onlarca bakan ve bürokrat çıkararak, ülkemize ve şehrimize önemli hizmetler sunmuştur. 

Her alanda hızlı bir gelişme sergileyen Malatyamız’ın bundan sonra bu gelişiminin daha da hızlanacağına inanıyorum. Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent Tüfenkçi başta olmak üzere, milletvekillerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız, işadamlarımız ve diğer dinamiklerimizle birlikte, bir ekip ruhu içerisinde Malatyamız’ı daha da ileri taşımak için hep birlikte çalışacağız.

Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent Tüfenkci’nin yanı sıra Malatyalı hemşerimiz Adana milletvekili sayın Fatma Güldemet Sarı’nın da Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanması da bizleri ayrıca mutlu etmiştir.

Teveccühlerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Malatyalı hemşerilerim adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Bülent Tüfenkci’yi Gümrük ve Ticaret Bakanı olmasından dolayı tebrik ediyor, yeni görevinin; şahsına, ailesine, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

MESOB BAŞKANI KESKİN

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi’nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığına atanması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ettiklerini söyledi.

Keskin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın esnaf ve sanatkar kesiminin bağlı olduğu bakanlık olması nedeniyle de ayrıca mutlu olduklarını ifade etti ve “Türkiye’deki esnaf camiası olarak sayın bakanımız Bülent Tüfenkçi ile omuz omuza birlikte çalışacağız” dedi.

Esnaf Sarayı’na esnaf kuruluşlarına yönelik olarak düzenlenen e-tebligat adlı toplantının açılışında konuşan TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya’nın yıllardan beri devam eden özleminin yeni dönemde giderildiğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız tarafından, hükümetimiz tarafından Malatya’mıza bir bakanlık layık göründü. Özellikle de bakanlığın esnaf ve sanatkar camiasının,  tüccar ve sanayicinin bakanı olması bizleri son derece mutlu etmiştir. Ben bundan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve hükümetimize, esnaf ve sanatkar camiası adına teşekkür ediyorum, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi’yi başarılar diliyorum.  İnşallah başarılı olacağını umuyorum.  Kendileri ile çok iyi çalışmalarımız olacak. Ben burada kendilerine söz veriyorum; Malatya başta olmak kaydı ile Türkiye’deki esnaf ve sanatkar kesiminin, 81 esnaf ve sanatkarlar birliği ile 15 mesleki federasyonu ve 3 bini geçen esnaf ve sanatkar odası ile sayın bakanımızın her zaman yanında olacağız. Gerek Malatya’da, gerek Ankara ve gerekse de Türkiye’nin her yerinde birlikte omuz omuza çalışacağız. Gümrük ve Ticaret Bakanlığına Malatya milletvekilimizi atayan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

MGC'DEN DE TEŞEKKÜR..

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da, yeni kurulan 64. Hükümette Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti. 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, yıllar sonra Malatyalıların Bakanlık hasretine son veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir teşekkür mektubu göndererek şunları söyledi:

 “Malatya Anadolu’nun kadim ve merkez şehirlerinden biri olup, AK Parti Hükümetlerine en çok desteği veren iller arasında yer almıştır. Ancak ne yazık ki, Anadolu’nun gelişen bu kenti, siyasi geçmişinde 2 Başbakan ve Cumhurbaşkanı, onlarca Bakan, Devlet adamı, siyasetçi, sanatçı ve Bilim adamı, bürokrat yetiştirmesine rağmen, AK Parti Hükümetlerinde Bakanlık düzeyinde temsil edilememiştir. Bu konuda istem ve taleplerimizi sık sık gündeme getirmiş isek de sonuç alamadık.

Tarafınızdan yeni kurulan 64. Hükümette Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak yer alması Malatyalıların uzun yıllara dayanan Bakanlık özlemine son vermiş ve tüm Malatyalıları umutlandırmıştır. Şehircilik Bakanı olarak kabinede yer alan Adana Milletvekili ve hemşerimiz Fatmagül Demet Sarı da Malatyalılar olarak bizlerin onur kaynağı olmuştur. 

Bu nedenle Malatya’ya göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve desteğin ardından Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’yi Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak kabinede görevlendirmenizden dolayı Malatyalılar olarak şahsınıza teşekkürlerimizi arz ediyor, görevinizde başarılar diliyorum.”

MİAD'DAN..

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin 64. hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak atanmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, “Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi. 

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. hükumetinde Malatya'nın iki bakanla temsil edeceklerini ifade etti. Yeni bakanlar kurulunda iki tane Malatyalının bulunuyor olmasında sivil toplum örgütlerinin büyük katkısı olduğunu söyleyen Yunus Akdaş, sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket ettiğini ifade etti. Yunus Akdaş, “MASTÖB olsun, gerek MEV olsun ve gerekse MADEF olsun, bütün bu sivil toplum örgütlerimizle ortak hareket ettik. Bütün siyasi partilere eşit mesafede durarak yaptığımız çalışmalar neticesinde, hemen hemen bütün siyasi partilerden birçok Malatya asıllı milletvekili adayı gösterildi. Sonuç olarak seçimlerden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hatırı sayılır bir sayıya ulaştık. Bu başarı hepimizindir. Bu konuda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni açıklanan hükümette iki tane hemşehrimizin ismini görünce heyecanlandık. Bakanlarımızı ilk tebrik edenlerden biriyim. Ayrıca kendi aramızdaki görüşmelerimizde de memnuniyetimizi ifade ettik” ifadelerini kullandı. Yeni hükümetteki Fatma Güldemet Sarı ve Bülent Tüfenkci'nin başarılı olacaklarına inancının tam olduğunu belirten Yunus Akdaş, “Bakanlarımızın biri Malatyalı Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, diğeri de yıllarca Ak Parti'nin Malatya İl Başkanlığı görevini yapmış Bülent Tüfenkci'dir. Her iki bakanımızın da diğer bakanlar kurulu üyeleri gibi ülkemize büyük hizmetlerde bulunacağına inanıyorum. Malatyalı sivil toplum kuruluşlarının son seçimler öncesinde birlikte hareket etmesinin neticesi olarak milletvekili adaylarımız bir hayli fazlaydı. Yapılan seçimlerin neticesinden Malatya kökenli milletvekillerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndermiş olmanın haklı gururunu yaşadık. Bu vekil arkadaşlarımızın iki tanesinin bakanlar kurulunda bulunuyor olması elbette Malatya için bir kazançtır. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar ülkemizin yönetiminde söz sahibi insanları yetiştirmiş Malatya, maalesef bundan 19 sene önce hükümette bir bakanla temsil edilmişti. Ancak o da çok kısa bir süre oldu. Sonuçta rahmetli Turgut Özal'dan sonra Malatya’mız bu eksikliği yaşadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin yeni bakanlar kurulunda görev alması çok önemli. İlimize gelen hizmetin daha fazla olacağını düşünüyorum. Malatya’mız, kurulduğu günden bugüne kadar Ak Parti'ye en çok oy oranıyla destek olmuştur. Bu desteğinin karşılığı olarak elbette hizmet noktasında beklenti içine girmiş, bugüne kadar da istisnai durumlar haricinde hizmetlerden faydalanmıştır. Bu hizmetleri elbette inkar edemeyiz. Ancak kurulan hükümetlerde bakanlık seviyesinde bir temsil olsaydı Malatya'nın daha çok hizmet alacağına inananlardan biriyim. Sonuçta bugün Malatya ve Malatyalılar için bir dönüm noktası olacaktır” diye konuştu.

Akdaş, “AK Parti hükumetlerine Malatyalıların yönelttiği eleştirilerden biri ‘Neden bir bakanımız yok?’ şeklindeydi. Geride bıraktığımız seçimlerin büyük bir kısmında AK Parti'ye yüksek oy oranıyla destek veren Malatya, nihayet muradına yeni kabineyle birlikte ermiş oldu. Bundan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni bakanların başarılı olacaklarına inandığını kaydeden Akdaş, her iki bakanın da hem siyasi faaliyetlerde, hem de siyaset öncesi hayatlarında büyük başarıları olduğunu ifade ederek, Fatma Güldemet Sarı ve Bülent Tüfenkci'yi tebrik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız