SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Bayan Boksörler Ringde

0
Güncellendi - 2016-01-07 20:39:08
Malatyalı Bayan Boksörler Ringde
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Boks Federasyonu'nun İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlediği ve Malatya'dan da sporcuların katıldığı Bayanlar Boks Şampiyonası nefesleri keserken, sporcular ringe çıkarak kazanmak için ter döktü.

Türkiye'nin dört bir yanından Çeşme ilçesine gelen 447 bayan boksörün mücadelesi başladı. Mücadeleler ilk iki günde nefesleri keserken, sporcular kazanmak için ringe çıktı. Çeşme Kapalı Spor Salonu'nun her köşesinde antrenörleriyle çalışma yapan sporcular, yıldız ve genç bayanlar kategorilerinde birbirleriyle yarıştı. Büyüklerin mücadelesi henüz başlamazken, genç sporcuların maçlardaki hırsı ise dikkatlerden kaçmadı. Mücadeleleri seyircilerde tribünden heyecanla takip etti. Kazanan sporculardan bazıları ise sevinçten gözyaşlarına boğuldu.

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Hasetçi, şampiyonanın ikinci gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye'nin 40 ilinden gelen sporcularla şampiyonayı Çeşme'de yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Hasetçi, "Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi ve esnafının güzel katkılarıyla Türkiye Boks Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu bu organizasyon hakikaten çok verimli geçmektedir. Bu organizasyona katkı koyan tüm kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye Boks Federasyonu olarak yeni şahsiyetlerin, yeni kimliklerin, yeni şampiyonların oluşması bakımından çok gayret sarf ediyoruz. Türkiye Boks Federasyonu hem vefa örneği gösterip hem de sporcuların gelişmesi için çok gayret etmektedir. Yeni şampiyonların, yeni yıldızların bu şampiyonadan çıkacağını ümit ediyorum. İnşallah bu şampiyonada Çeşme'mizde, Dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş sporcularımızın yanı sıra, yeni vizyona çıkmış, sporcuların katılacağını ve madalya merasiminde, yeni şampiyonların çıkacağını ümit ediyorum. Türkiye'de amatör sporların sıkıntılı olduğunu biliyoruz; ama hem kurumsal kulüplerimiz hem de şahsi ve ferdi kulüplerimiz, gayret ediyorlar. İnanıyorum ki, birkaç yıl içinde layık olunan yere çıkılacaktır. Federasyon başkanımız, bu anlamda çok gayretli. Kulüp başkanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ÇEŞME'MİZDE YAPILMASI BİZİM İÇİN ONUR VERİCİ"

Türkiye Boks Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Yavuz Yılmaz ise şu ifadelere yer verdi:

"Yıldızlar, gençler ve büyüklerde şampiyon olacak sporcularımız, Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası'na katılacaklardır. Büyüklerin de olimpiyatlara katılma imkanı var. Kaymakamımızın ve belediye başkanımızın katkılarıyla bu şampiyonanın Çeşme'mizde yapılması bizim için onur verici. Çeşme'nin yazlık bir yer olduğunu dikkate alarak, bundan sonraki organizasyonların yaz sezonunda olması daha iyi olacak diye düşünüyorum."

KAZANANLAR BELLİ OLDU

Şampiyonanın ilk gününde yıldızlar kategorisinde kazananlar ise şöyle:

"48 kiloda Aydın'dan Hidayet Ece, Mersin'den Vildan Merve Pırlak, İstanbul'dan Büşra Pekdemir, Denizli'den Gül Yılmaz, Samsun'dan Büşra Taşdemir, Nevşehir'den Muazzez Topçu, İstanbul'dan Beyza Sacoğlu, Malatya'dan Tuğba İpekten ve Nevşehir'den Gizem Kurt."

Genç kadınlar kategorisinde de rakiplerini yenen sporcular şöyle:

"Kastamonu'dan Asena Bayseçkin ve Bayburt'tan Hira Dumlupınar, 51 kiloda Ordu'dan Seda Kargoğlu ve Zonguldak'tan Rabia Oruçoğlu, 54 kiloda Trabzon'dan Tuğçenaz Sürmeneli, Samsun'dan Buse Yavuz, İstanbul'dan Cansu Camgöz, İstanbul'dan İrem Şentürk, Sakarya'dan Edanur Kaya, Malatya'dan Beyza Hasar, İstanbul'dan Merve Türkmen, Bartın'dan Sevcan Bulut, 64 kiloda İstanbul'dan Çağla Aluç, Trabzon'dan Ayşegül Sağır, Samsun'dan Öznur Teker, İstanbul'dan Aleynanur Karagöz, 69 kiloda ise Kayseri'den Elif Aslı, Çankırı'dan Nur Ağaoğlu, İstanbul'dan İlayda Ünsal ve Bursa'dan Nurdan Sancar."

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız