SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Bekliyordu ki..'

A- A+ PAYLAŞ

MHP il başkanı Ömer Ekici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonunda Malatya'daki programını ve konuşmalarını değerlendirdiği basın toplantısında, Malatya'nın beklentilerine yanıt verilemediğini öne sürdü.

Ekici özetle şunları söyledi:

"Ekonomik krizin vermiş olduğu yokluk ve yoksulluğun pençesinde kıvranan,kurban bayramı vesilesiyle kurban kesmekte zorlanan memur ve işcinin mahcubiyetini ve yıllardır büyük şehir olma özleminde olan Malatya’lı vatandaşların içinde bulunduğu bunalımdan çıkaracak açılımlardan bahsetmesi beklenirken;

Ne yazık ki önce ‘’kürt açılımı ‘’ daha sonra ‘’demokratik açılım’’ sonrada ‘’milli birlik’’ projesi dediği ve millet tarafından bir ihanet projesi olduğu görülen açılımdan bahsetmiştir.

Kırk yıllık mazisinde devletinin ve milletinin aleyhine hiçbir düşüncesi olmamış Türk milletinin değerlerini yaşama ve yaşatmayı kendisine şiar edinmiş ve dinimizce peygamberlerden sonra en yüce makam olan şehitlik makamını her değerin üzerinde tutarak kurulduğu günden bugüne bu değerlere sahip çıkarak bunları minnet ve şükranla yücelterek ve koruyarak bugünlere gelen ve bugünde böyle davranan bir siyasi harekete şehit cenazelerine katılmalarından dolayı ve katledenleri lanetledikleri için siyaset yapmakla suçlayan Başbakan;

Acaba şehit cenazelerine gidilmemeyi, şehitlere gerekli saygıyı göstermeyerek bu değerleri yıpratmayı mı amaçlamaktadır.? Topluma bunu mu telkin etmektedir? Oysa, bu hareket kırk yıldır şehit cenazesi defnetmekte, kırk yıldır da vatanın, milletin bölünmez bütünlüğü için şehadete eren evlatlarını şehit edenlere lanetle tepki göstermektedir.

Bunu bimeyenlerin bu hareketin mazisine bakmalarını tavsiye ederim.

Ama amaç şehitlerimizi, gazilerimizi yalnız ve sahipsiz bırakmaksa;

Türk milleti ve Milliyetçi Hareket buna asla müsamaha göstermeyecektir. Sahiplenmeye ve tepki koymaya devam edecektir.

Oysa, Malatya’lı; Kayısı üreticisinin ve ihracatcısının perişan olduğu bu dönemde mağduriyetinin giderileceği müjdesini beklemekteydi.

Oysa, Malatya’lı; Sümerbank, Tekel gibi, Şeker fabrikasınında peş keş çekilerek kapatılmayacağı müjdesini beklemekteydi.

Malatya’lı 1000 yataklı hastanenin kapatılarak, 640 yataklı olarak ihale edilen hastaneyi 800 diye söylenmemesini beklemekteydi ,

2000 li yıllarda başlayan Malatya karayolu çalışmalarında bugüne kadar çevre illerle ulaşımda rahatlama sağlamayan Malatya’nın en kısa ne zaman duble yol ağının rahatlığına kavuşacağının tarihini beklemekteydi,

Malatya kangren haline dönen trafiğin yıllardan beri güney kuzey çevreyolu açılacak müjdesini beklemekteydi,

Malatya’lı vagon onarım fabrikasının atıl durumdan çıkarılarak bir an önce istihdama yönelik hizmete açılacağı müjdesini beklemekteydi,

Malatya’lı her yıl geldiğinde uzaktan kumandayla açtığı fabrikaların bugün nasıl çalışmaz halde olduğunu görerek onların çalışmasını sağlayacak destek sözünü beklerdi.

Velhasıl Malatya’lı; bölücü hain teröristlere gösterilen hoşgörü ve müsamahayla birlikte, devlet görevlileri tarafından kahramanca karşılanmalarına nezaret etmeleri ve bunları protesto etmeye kalkan şehit yakınları ve gazilerimize gösterilen hoşgörüsüzlükten dolayı özür dilemesini beklemekteydi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız