SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Bibi' Şaşırttı.. "Canlı Gibi!."

0
Güncellendi - 2017-10-16 17:37:17
'Malatyalı Bibi' Şaşırttı..
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da 12- 15 Ekim günleri arasında gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günleri'nde, Battalgazi Belediyesi'nin standında yeralan, balmumundan yapılmış, Malatyalı kadınların önceki yıllarda evlerinin dışına çıkarken kullandığı kareli çarşaf giydirilmiş 'Malatyalı Bibi (hala)' heykeline, izleyiciler büyük ilgi gösterirken, heykelin sahiciliği karşısında şaşkınlık yaşayan birçok ziyaretçi "sanki canlı gibi" dedikleri heykeli, dokunarak incelediler. Aralarında AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın da bulunduğu çok sayıda kişi, heykelle birlikte fotoğraf çektirdiler.

Bu arada, 15 Ekim Pazar günü sona eren etkinliği değerlendiren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şunları söyledi:

“Ortak paydamız Malatya. Malatya Tanıtım Günleri yoğun geçti. Perşembe günü başlayan Malatya Tanıtım Günleri’ne hafta sonu vatandaşların yoğun ilgisi de bunun en temel göstergesidir. Malatya’da gerek ilçe belediye başkanlıkları olsun, kaymakamlıklar, valilik olsun, büyükşehirimiz olsun, sivil toplum kuruluşlarımız olsun, müteşebbislerimiz olsun, daha önce de Malatya Tanıtım Günlerine katıldık, ama bu tanıtım günleri daha yoğun geçti. Demek ki Malatya insanı kendisini ifade ettiği ölçü içerisinde halka genişleyerek devam ediyor. Tabi bunun temel amacı Malatya’nın kültürünü, değerlerini, ürünlerini tanıtma noktasında bir nebze bir mesafe kastedebilmişsek ne mutlu bize diyorum. Netice itibariyle bu tanıtım programları devam edecek. Önümüzdeki 1-5 Kasım tarihleri arasında Malatya Tanıtım Günleri yapılacak. Yine Antalya YAPEX Fuarı’nda devam edecek. Netice itibariyle tanıtım günleri, Malatya’nın tarihini, kültürünü geleneklerini, göreneklerini, tarım ve sanayi ürünlerini tanıtma noktasında fırsat olduğu kanaatindeyim.”

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ilhan (6 yıl önce)
    hey gidi eski nenelerimiz hey
    0
    0
    Yanıtla