SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Bir Şehit Daha

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta Şırnak'ta bölücü terör örgütü tarafından döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan Malatyalı Jandarma er, tedavi görmekte olduğu Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde yaşamını yitirdi.

Doğanşehir'in Gövdeli Kasabası'ndan olan 1986/4 tertip Jandarma eri Orhan Kaya, 1 Ağustos 2007 günü Şırnak'ın Ortasu Köyü Karacalıtepe mevkiinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu ağır yaralanmıştı.

Bölgedeki sağlık kuruluşlarında yapılan ilk müdahalenin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırılan Kaya'nın, 6 Ağustos Pazartesi günü kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Orhan Kaya'nın ölüm haberini duyan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Gövdeli beldesinde oturan Kaya ailesinin fertleri, acı haber üzerine fenalık geçirdi. Kaya'nın annesi ve kız kardeşleri gözyaşlarını tutakmazken, amca Ahmet Kaya, "Vatan sağolsun" dedi. Kaya ailesi teröre lanet okudu.
Şehit Jandarma Er Orhan Kaya'nın en son operasyona çıkmadan önce ailesiyle telefonla görüştüğü ve kız kardeşine "Ben dağa çıkacağım, üzülmeyin, 8 ay 10 günüm kaldı" dediği belirtildi.

Kaya ailesinin 7 çocuğunun en büyüğü olan Şehit Jandarma Er Orhan Kaya'nın cenazesinin, 7 Ağustos Salı günü, Gövdeli Kasabası'nda öğle namazını müteakip düzenlenecek askeri törenin ardından kasaba mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız