SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Bülent de..

A- A+ PAYLAŞ

Özellikle 90’lı yıllardan sonra A Milli Futbol Takımımızın Avrupa ve Dünya Kupaları’na katılma başarılarını göstermesi ve özel maçların artmasının da etkisiyle futbolcularımızın A Milli olma sayılarında artış meydana geldi.

A MİLLİ SAYISI EN AZ 60 OLAN FUTBOLCULARIN MEMLEKETLERİ

A Milli olma sayısı 60’ı geçen futbolcuların dikkate alındığı bu değerlendirmede özellikle İstanbul ve Sakarya doğumlu futbolcular dikkat çekmekte… Bu iki kenti ise Trabzon takip ediyor. Toplam 13 futbolcumuzun 60 ve üzeri sayıda milli olduğu görülen tablodaki diğer memleketler ise Antalya, Malatya ve İzmir...

EN FAZLA MİLLİ OLAN FUTBOLCU RÜŞTÜ REÇBER

A Milli Futbol Takımımızın tarihinde en çok forma giyen futbolculara bakıldığında Rüştü Reçber’in ilk sırada yer aldığı görülüyor. 10 Mayıs 1973 Korkuteli-Antalya doğumlu olan ünlü file bekçisi, toplam 119 maçta milli formayı ıslattı.

Listede Hakan Şükür, 112 milli maçla 2. sırada yer alıyor. 1 Eylül 1971, Adapazarı-Sakarya doğumlu olan efsanevî golcü, aynı zamanda A Milli Takımın en çok gol atan oyuncusu konumunda… Hakan Şükür, attığı 51 golle Türk halkını milli maçlarda en fazla sevindiren futbolcu oldu.

Listenin 3. Sırasında ise adı Galatasaray’la özdeşleşen ve en fazla kupa kazanan Türk futbolcu unvanını da elinde bulunduran Galatasaray eski oyuncusu ve teknik direktörü Bülent Korkmaz var. 24 Kasım 1968 İstanbul doğumlu ve aslen Malatyalı olan Korkmaz, 102 maçta ay-yıldızlı formayı sırtına geçirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız