SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Daire Başkanı

A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanlığına, aynı dairenin üyelerinden hemşehrimiz Mehmet Yalçın'ın seçildiği bildirildi.

İKİ ADAY VARDI
Cinayet davalarının karara bağlandığı Yargıtay 1. Ceza Dairesi başkanlık seçimi sonuçlandı. Daire Başkanı Cengiz Erdoğan`ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Daire Başkanlığına önce Yargıtay Genel Sekreteri Ahmet Ceylani Tuğrul aday oldu.

Pazartesi günü başlayan seçimlerde Tuğrul, tek başına seçimlere girdi. Tuğrul, yapılan oylamalarda seçilebilmesi için gerekli olan çoğunluğa ulaşamadı. Bugün, Daire başkanlığına aday olabilmesi için gerekli olan 6 yılı dolduran Yargıtay 1. Ceza Dairesi üyesi Mehmet Yalçın, daire başkanlığına aday oldu.

Seçimlerde Tuğrul ile yarışan Yalçın, 127 oy alarak Daire Başkanlığına seçildi. Tuğrul`un 96 oy aldığı seçimlerde 11 üye boş, 6 üye de geçersiz oy kullandı.

60 YAŞINDA..
Açık bulunan Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçilen Yalçın'ın, 1948 Hekimhan doğumlu olduğu, Hukuk Fakültesi'nden 1969 yılında mezun olduğu ve mesleğe Malatya'da hakim olarak başladığı öğrenildi. Sırasıyla Horasan, Arguvan, Yalvaç hakimlikleri, Yalvaç ve Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi başkanlıkları ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevinde de bulunan Yalçın, 2002'de Yargıtay üyeliğine seçilmişti. Yalçın evli ve 2 çocuk babası.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız