SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Dayatmayı Sevmez'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Belediye başkan adayı M. Yaşar Çerçi, Gençlik kollarının düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve projelerden bazılarını anlattı.

Sarı Kurdela Restauranta gerçekleşen basın toplantısına SP il başkanı Mehmet Asiltürk, ilçe başkanı Ramazan Acar, parti müfettişi ve eski il başkanı Mustafa Özhüsrev, Gençlik kolları İl başkanı Mücahit Karabaş, partililer ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Gençlik kolları başkanı Mücahit Karabaş’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, İl başkanı Asiltürk“45 gün sonra Saadet bayrağını Malatya’ya dikeceğiz. Başarıda gençlerimizin rolü büyüktür” dedi.

Belediye başkan adayı Çerçi, “ 29 Mart sabahına kadar yarışımızı siyasi olgunlukla ve Malatyalıya yakışır şekilde götüreceğiz. Çünkü Malatya, iki Cumhurbaşkanı olmak üzere siyaset -bilim- sanat dünyasına olgun insanlar yetiştiren bir kent. Önemli olan kişilerin kazanması değil, toplumun kazanması. Gençlerimiz ve kadınlarımız başarımızda önemli rol oynuyor.” dedikten sonra sözlerini “Malatya halkı dayatmaları sevmez. Dayatmalar hep ters tepmiştir. Halkımız temel kriterleri göz önüne alır ve kararını olgunlukla verir.” diye bitirdi.

Konuşmalar bittikten sonra basın mensuplarının sorularına geçildi.

Bir basın mensubunun “Vatandaşın Çerçi’ye yönelik ‘Projesi yok, sadece sosyal ilişkileri ve güler yüzü ile prim toplamaya çalışıyor. Bu da Belediyeyi yönetmeye yeterli değil’ eleştirileri var. Bu eleştirilere yanıtınız ne olacak?” sorusu üzerine Çerçi; “2004 seçim döneminde hazırladığımız ve Malatya’nın sorunlarına çözüm olabilecek nitelikte 41 üst başlıklı projelerimiz var. Bunların üçte birlik bölümü Cemal Akın yönetimi tarafından yerine getirildi. Büyük şehirlerde uygulanan ve Malatya’da da uygulanabilirliliği söz konusu olan projeler konusunda çalışmalarımız var. Kendi projelerimizle birlikte bu projeleri de görev süremiz içerisinde yaşama geçireceğiz.

Bizim için İlk öncelikli sorun ve çözüm önerilerimiz şunlardır:

1- Malatya’yı toparlayacağız. Dağınık-bakımsız- çöküş yaşayan ve kuralsızlığın egemen olduğu bir görüntüde olan Malatya’yı ilk 6 ay içerisinde toparlayıp rehabilite edeceğiz.

2- Trafik: Hizmet satın alma yoluna gideceğiz. Ülke çapında konularında uzman kurum-kuruluş ve kişiler var. Bunlardan yararlanacağız. Kısa- orta ve uzun vadeli programlarla çözüme gideceğiz. Uzmanların ürettiği projeleri de tavizsiz uygulayacağız.

3- Büyükşehire hazırlık: Hükümet konağı merkez olmak üzere pergeli koyacağız ve 30 km’lik çapta bir alan belirleyeceğiz. Batıda Tavşantepe, doğuda Pütürge yol ayrımı, kuzeyde Baraj kıyılarına kadar olan bölgeleri Büyükşehirin alt yapısını oluşturmak üzere baz alacağız ve planlamalar yapacağız.

4- Çevre Düzeni planı: Uzmanların yanı sıra kent konseyi ve kentin aktörlerinin de katkı sunacağı Çevre Düzeni İmar planı yapacağız. Ve bu kararları da tavizsiz uygulayacağız. Böylece Malatya’nın 25- 50 ve 100 yıllık planlarını gerçekleştireceğiz ve bu planları da Belediyemizin web sitesinde yayınlayacağız.

5- Otopark:. Bu sorunu çözmek için kent merkezini araçsızlaştırmak doğrultusunda hareket edeceğiz. En başta yapacağımız iş, Bakırcılar pazarı alanının değerlendirilmesi olacaktır. Bu alanda çok katlı yeraltı otoparkları yapmak ve üstüne de alış veriş merkezi kompleksini oturtmak olacaktır” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız