SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyalı Değiller Ama..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından başlatılan 5 ayrı okul kampanyasından 3.sünün de temeli atıldı. 21 derslikli Polis Amca İlköğretim Okulu’nun temel atma töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz,” Büyük mutluluk yaşıyoruz. Önemli bir projenin, eğitim projesinin temelini atıyoruz” dedi.

Polisevi karşısı Mustafa Kemal Necati İlköğretim okulunun arka kısmında yaptırılacak olan 21 derslikli Polis Amca İlköğretim Okulu’nun temel atma töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, projenin hayata geçirilmesi noktasındaki ilk adımının atılıyor olmasından mutluluk duyduklarını, önemli bir proje, eğitim projesinde büyük katkısı olanlara teşekkür etti. Daşöz, "Kampanyaya destek veren polis memurları Malatyalı değil. İldeki görev süreleri itibarıyla yapılacak okullarda belki çocukları bile okumayacak. Yasal anlamda da hiçbir sorumluluk ve görevleri yok. Ancak, 'Ben ülkemi ve insanlarını seviyorum, ben ülkemin geleceğini önemsiyorum' diyerek okul yapımına katkıda bulundular. Onlara teşekkür ediyorum. Çünkü unutulmaz bir hizmet yapıyorlar" dedi.

Malatya Belediye Başkan Vekili Metin Mandal da konuşmasında, belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve okul alanlarının yaratılması için belediye olarak çaba gösterdiklerini belirterek, projenin yaşama geçirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise konuşmasında Vali tarafından başlatılan projelerden üçüncüsünün temelinin atıldığını belirterek, “ Malatya’da okullarımızda ikili eğitim vermekteyiz. Dolayısıyla derslik sayısına yoğun ihtiyacımız var. Valiliğimizce eğitime verilen önem kapsamında başlatılan projelerimizden 3.süsünün temelini atıyoruz. Zemin dahil 4 katlı olacak bu okul 2007-2088 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek ve bu bölgede önemli bir sıkıntıyı ortadan kaldıracak. Bu projenin yaşama geçirilmesinde polis memurlarımız hiçte görevleri olmamasına rağmen önemli destek vermişlerdir, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ‘da yaptığı konuşmada " Kişilerin eğitim seviyesi yükseldikçe suça karışma oranı düşüyor. 2004 yılında yapılan bir çalışmada şüphelilerin eğitim durumlarında yüzde 50’sinin ilköğretim okulu mezunu olduğu, eğitimin arttıkça suça karışma olayının azaldığını ve yüksek okul mezunlarında suça karışma oranının yüzde 4 olduğu ortaya çıkmıştır. Yaptığımız bu destek bizlere de önemli sonuçlar getireceğine inanıyoruz. Kampanya içerisinde 533 milyar lira ( 533 bin YTL) toplandı. TEB Malatya Şubesi’ndeki 155 nolu hesaba hayırseverlerin desteğini bekliyoruz” dedi.

Bu arada okulun temel betonunun, beton firması bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk tarafından karşılanacağı da belirtilerek yapılan konuşmalarda kendisine teşekkür edildi.

Konuşmaların ardından okulun temeline ilk harç için hazır beton aracının düğmesine Vali Daşöz ile Daşöz’ün davetiyle bazı polis memurları birlikte bastılar.

Temel atma törenine İl Genel Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Kazgan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ile bazı kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ve polis memurları katıldı.

Daha önce 91 Bin Dev Öğrenci Projesinde öğrencilerin yaptıracağı ilköğretim okulunun temel atma töreninin ardından geçen hafta da öğretmenler tarafından yaptırılacak okulun temeli atılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız