SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Dekana Soruşturma

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:50:51
Malatyalı Dekana Soruşturma
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Malatyalı Dekanı Prof.Dr. Yalçın Karatepe hakkında, üniversite rektörü Prof.Dr. Erkan İbiş tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Hürriyet'te Aysel Alp imzasıyla ve "43 yıl aradan sonra Mülkiye dekanına soruşturma" başlığıyla yayınlanan haberde, yerel seçimlerden önce CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Prof.Dr. Yalçın Karatepe hakkında, görev yerini izinsiz derkettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı belirtildi. Haberde, "Osmanlı'dan itibaren hem devletin hem özel sektörün üst düzey yöneticilerinin mezun olduğu Mülkiye Dekanına, 1971 Muhtırasından beri ilk kez soruşturma açıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Yalçın Karatepe hakkında 'görev yerini izinsiz terk ettiği' gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Siyasetçisinden CEO'suna, müfettişinden gazeteci, yazar, sanatçısına kadar on binlerce mezun veren Siyasal Bilgiler Fakültesi, bilinen diğer adıyla Mülkiye, Dekanı Karatepe, kanunen üyesi olduğu Basın İlan Kurumu Genel Kurulu toplantısına katıldığı için hakkında soruşturma başlatıldı. Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş'in talimatıyla soruşturma için rektör yardımcısı görevlendirildi."denildi.

haber.sol.org.tr internet sitesinde de, Nurettin Öztatar imzası ve "SBF dekanına evlere şenlik soruşturma" başlığıyla yayınlanan haberde ise, "A.Ü. Siyasal bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, söyledikleri ve yaptıklarıyla AKP’nin hedefinde. Karatepe hakkında son olarak, yasal olarak katılma hakkı bulunan Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na katıldığı için soruşturma başlatıldı. Gerekçe, iş yerini izinsiz terk etmek..." ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr ve haber.sol.org.tr sitelerindeki haberin tamamına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26676013.asp

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/sbf-dekanina-evlere-senlik-sorusturma-haberi-94030

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız