SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Desteği İstediler

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:29
Malatyalı Desteği İstediler
A- A+ PAYLAŞ

AKP Çerkezköy İlçe Yönetimi, beraberindeki belediye başkan aday adayları ile birlikte Çerkezköy Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ziyarette yaptığı konuşmada AK Parti’nin milleti için çalıştığını ifade ederek, 11 yıldır yapılan hizmetlerin Anadolu’nun her tarafında görülebildiğini kaydetti.

Hizmetler çerçevesinde harcanan paraların AKP hükümeti öncesinde birilerinin kasasına gittiğini ifade eden Ertem, “Bu hizmetler bir yerden gömü bulunup da yapılmıyor. Potansiyelini doğru kullandığı için finans ve banka cephelerine peşkeş çekmediği için, oralardan aldığı paralarla hizmet yapılıyor. Yollarımız, okullarımız, hastanelerimiz bu hizmetlerle yapılıyor. Bunları yok etmek için kumpas çalışmaları var” diye konuştu. 

"TEKİRDAĞ’DAKİ TEK RAKİP CHP’DİR"

AKP’nin Tekirdağ’daki tek rakibinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirten Ali Ertem, “Çerkezköy ve Tekirdağ’da bir başka partinin seçimi kazanma şansı yok. Sandığa gittiğinizde sağ partilere oy verdiğinizde inanın dolaylı olarak vermiş olduğunuz oy Cumhuriyet Halk Partisi’ne gidecektir. Bunu Malatyalı hemşerilerimizin hiç biri istemez. Biz de vatandaşlarımızın bu yanlışı yapacağına inanmıyoruz” dedi. 

Çerkezköy Belediye Başkan Adayı’nın henüz belirlenmediğini kaydeden Ertem, “Ben bile aday olup olmayacağımı bilmiyorum. Sonuç ne olursa olsun AK Parti çatısı altında bulunmamız gerekiyor” diye konuştu.

"ÇOK CİDDİ PROJELERİMİZ VAR"

Türkiye’nin geleceği için destek istediklerini ifade eden AKP Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı Efrahim Yeşil, “Ben aday olursam herkesten destek bekliyorum. Aday olamazsam da aday olanın da her zaman yayındayım. Biz böyle bir partiyiz. Bizde çok güzel bir hukuk ve kardeşlik oluştu. Kol kola seçim çalışması gerçekleştiriyoruz. Kazanan AK Parti olacaktır” dedi. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel’in seçimleri kazanarak Tekirdağ’ı Trakya’nın başkenti yapacağını belirten Yeşil, “Çok ciddi projelerimiz var. Büyükşehir’in büyük kazanımlar getireceğini biliyoruz. Gelirler en az 5-6 kat artacak. Büyükşehir’i kazanırsak insanlara ekmek kapısı açılacak. Malatyalılar bu konuda çok duyarlıdır. Veliköy’de 100 sanayicinin 80’i Malatyalıdır” ifadelerini kullandı. 

Çerkezköy Malatyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin 2003 yılında kurulduğunu anımsatan Dernek Başkanı Mehmet Keleş, Belediye Başkanı Ali Ertem’in derneğe olan desteklerinin inkar edilemeyeceğini belirtti. Malatyalıların yüzde 70’inin AKPli olduğuna dikkat çeken Keleş, “Dernek konusunda iyi yerlere gelmek istiyoruz. Derneğimizin yeri çok güzel fakat derneğimizin sözleşmesi ile ilgili bir sıkıntımız bulunuyor. 300 üyemiz var. Onların aidatları ile durumumuzu düzelttik. Buranın sözleşmesi konusuyla ilgilenirseniz çok seviniriz. Kiralaması bitmiş. Abonelik olmadığından Tredaş elektriklerimizi kesti. Sözleşme yapılmadığı için tam kayıt olamıyoruz. Bununla ilgili bize yardımcı olursanız seviniriz” diye konuştu. 

"HERKESİN DERNEKLERE SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR"

Dernekçiliğin zorluklarını bildiğini söyleyen Ali Ertem, “Onlarca Malatyalı hemşehriniz, sanayiciniz var. Fakat derneğe katkı yapmadıkların duydum. Örneğin 12 tane sanayicinin her biri bir aylık sıkıntılarınızı karşılayabilir. Öz kültürünüzü burada yaşatabilmek için faaliyetler içine girerseniz öpüp başımızın üstüne koyarız. Bu tip faaliyetlerinize her türlü destek vermeye hazırız. Malatya kültürünü tanıtmada her türlü desteği veririz. Bunları bizden talep edin. Ama o kadar sanayicinin olduğu yerde bu sıkıntının yaşanmasını soru işareti olarak içimde taşıyorum. Böyle olmaması gerekiyor. Herkesin derneklere sahip çıkması gerekiyor” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız