SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Doçente Ödül

A- A+ PAYLAŞ

Profesör Doktor Rıdvan Ege Bilimsel Araştırma ve Yayın Ödülü Yeditepe Üniversitesi’nde görev yapan Malatyalı Doçent Doktor Muharrem İnan ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Profesör Doktor Mehmet Subaşı’na verildi.

 

Söz konusu ödülün “ödülün verileceği yılın 1 Ocak tarihinde 50 yaşını doldurmamış, ortopedi ve travmatoloji uzmanları arasından, uluslar arası düzeyde en çok yayın yapmış ve ülkemizi uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil etmiş kişilere verildiği” bildirildi. Ödül, her iki yılda 1 kez veriliyor ve şu ana dek 5 kişiye verildi.

 

İnan ödülünü, Ankara Sheraton Oteli’nde düzenlenen Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi sırasında Dernek Başkanı Profesör Doktor Bülent Alparslan’ın elinden aldı.

 

Muharrem İnan Kimdir?

1968 yılında Yeşilyurt ilçesi Hıroğlu Mahallesi’nde doğan Muharrem İnan, ilk ve ortaokulu Yeşilyurt’ta, liseyi Eski Malatya’daki (Battalgazi) Ziraat Lisesi’nde tamamladı. 1992 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan ve uzmanlık alanı Ortopedi ve Travmatoloji. Uzmanlık eğitimini Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde 1997 yılında tamamlayan İnan, 1998–2003 yılları arası İnönü Üniversitesi’nde görev yaptı. İnan, 2006 yılından bu yana Yeditepe Üniversitesi’nde Doçent olarak çalışıyor.

 

İnan’a ilişkin diğer bilgiler şöyle:

 

Mesleki Ödüller:

 

1. İnan M., Harma A., Karakaplan M., Elmalı N.İlizarov transosseöz teli kemiği geçerken kortekste meydana gelen ısı değişimleri ve bunu etkileyen faktörler( deneysel çalışma). XV. Milli Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi,  Antalya, (2001). External fixatör dalında en iyi sözlü sunum.

 

2. İnan M., Karakaplan M., Ayan İ., Bora OA. Periferik sinirlerde uç-yan onarımlı proksimal sinir ucunun davranışı. 8. Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahi Kongresi. Adana (2002). Şükran Belgesi.

 

3. İnan M., Alat İ., Gürses İ., Kekilli E., Kutlu R., Eskin A., Aydın ÖM., Bostan H. Deneysel modelde angiogenesis indüksiyonu. XXI Gevher Nesibe Tıp Günleri IV.Deneysel ve Klinik Araştırma Kongresi, 16–18 Mayıs, Kayseri (2003). En iyi sözlü sunum.

 

4. Alat İ., İnan M., Gürses İ., Kekilli E., Germen B., Harma A., Eskin A., Aydın ÖM. Medüller angiogenesis indüksiyonu. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi XXI Gevher Nesibe Tıp Günleri IV.Deneysel ve Klinik Araştırma Kongresi, 16–18 Mayıs 2003, Kayseri. En iyi 2. Poster ödülü.

 

5. Ertem K., Elmalı N., Kaygusuz MA., İnan M., Ayan I., Güner G., Karakaplan M.T he effect of continuous passive motion after repair of Achilles tendon ruptures: an experimental study in rabbits. Acta Orthop Traumatol Turc.36(2):141-6. 2002. VIII. Akif Şakir Şakar Bilimsel Ödülleri-2003. Deneysel çalışma dalında ikincilik.

 

6. İnan M., Mahar A., Swimmer T., Tomlinson T., Wenger DR.Changes in the lengths of the gluteus medius and gluteus minimus muscles with trochanteric transfer following pelvic support osteotomy: a biomechanical study. Acta Orthop Traumatol Turc.38(1):67-70. 2004. Akif Şakir Şakar Günleri İstanbul 2005. Deneysel çalışma dalında birincilik ödülü.

 

7. Muharrem İnan. “Eğiticilerin Eğitimi kursu” katkılarından dolayı Teşekkür belgesi.

 

Mesleki Yayınlar :

Yabancı Yayın Sayısı: 23

Türkçe Yayın Sayısı: 19

Uluslararası Bildiri Sayısı : 18

Ulusal Bildiri Sayısı : 32

Kitap Bölümü : -

 

Kariyer Özeti :

Arş.Gör., Ortopedi ve Travmatoloji A.D., Erciyes Üniversitesi 1992-1997

Öğretim Görevlisi, Ortopedi ve Travmatoloji A.D. Erciyes Üniversitesi 1997-1998

Observer Lecco General Hospital Milano ITALY 1998 (1 ay)

Katılımcı, Baltimore Limb Lengthening centre MD, USA 1998 (10 gün)

Yar.Doç., Ortopedi ve Travmatoloji A.D. İnönü Üniversitesi 1998-2003

Katılımcı ve rehber doktor olarak, Kurgan Limb deformity centre (RTO), RUSYA 1997, 1998, 2000

Fellow, San Diego Hospital for Children San Diego, CA, USA 2003 (6 ay)

Research Fellow, AI Dupont Hospital for Children Wilmington, DE, USA 2004 (18 ay)

Doçent, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Eylül 2006 - Halen çalışıyor

 

Dernek/Kulüp Üyelikleri :

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği - üye

Türk Pediatrik Ortopedi Derneği - üye

Türk-ASAMİ – Kurucu üye

International ASAMI-üye

European Pediatric Orthopedic Society (üye)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız