SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Doktora Ödül..

A- A+ PAYLAŞ

Halen Amerika’nın Delaware eyaletinde bir hastanede doktorluk yapan Malatyalı Muharrem İnan’ın geliştirdiği bir ameliyat tekniğinin biomekanik çalışması, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği tarafından ortopedi alanında yapılmış ve derneğin dergisinde yayınlanmış çalışmalar arasında “Arif Şakar/2004 Deneysel Çalışma Birincilik Ödülü”ne layık görüldü.

Diğer doktorlar A. Mahar, T. Swimmer, T. Tomlinson ve Wenger “yeni bir pelvik destek osteotomisinde gluteus medius ve minumus kaslarında meydana gelen uzunluk değişimlerinin incelenmesi” çalışmasını yapan İnan’ın söz konusu çalışmaya ilişkin geliştirdiği ameliyat tekniğinin biomekanik çalışması birinci seçildi. Tekniğin ilk aşamada insanlara uygulanmadığı, bir takım deneysel çalışmaların ardından insanlara uygulanabileceği bildirildi. Deneysel çalışmaların ise başarıyla sonuçlandığı belirtiliyor.

İstanbul’da “Arif Şakar Günleri” adı altında düzenlenen törenle İnan’a ödülü verildi. Şakar’ın Türkiye’de ortopedinin kurucusu olduğu ve ödülün o’nun anısına verildiği bildirildi. Ödül, 24. kez veriliyor.

Dr. İnan, 1968 Yeşilyurt doğumlu. 1992 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Kayseri’de üniversite hastanesinde çalışmış, ardından İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gelmişti. İnan, geçen yıla kadar burada çalışıyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız