SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Dünya Şampiyonu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:22:51
Malatyalı Dünya Şampiyonu
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı milli karateci Burak Uygur, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da yapılan 9. Dünya Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda 67 kiloda dünya şampiyonu oldu.

'Benim beşiğim karate salonundaydı' ifadesini kullanan ve küçük yaşlarda karate sporuna başlayan Uygur, kariyerine yeni bir başarı daha ekledi. 2013 yılında Avrupa Gençler Şampiyonu olan ve 2015 yılında Avrupa ikinciliği ve Avrupa Oyunları Şampiyonu olan Uygur,  Endonezya’da yapılan Karate Şampiyonasında 21 yaş altı kumitede 67 kiloda büyük bir başarıya daha imza attı.

-Fransız rakibine rövanşı vermedi-

Milli karateci, Dünya Şampiyonluğu mücadelesine, ilk turda Endonezyalı Rosdian Roby Okta’yı 10-0 teknik üstünlük ile yenerek başladı.

İkinci turda Azeri Shahin Guluzade’yi 3-1, üçüncü turda Mısırlı Ali Elsawy’i 5-0 yenen Uygur,  çeyrek finalde Yunan Dionysios’u 4-0, yarı finalde de Ukraynalı Yehor Koriahin’i 5-0 yenerek finale yükseldi.  

Avrupa Oyunları finalinde mağlup ettiği Fransız Steven Da Costa ile karşılaşan Uygur, rakibini bir kez daha yendi ve Dünya Şampiyonu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız