SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Er de Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:03:23
Malatyalı Er de Şehit
A- A+ PAYLAŞ

İzmir Karşıyaka Alaybey Tersanesi’nde yaşanan üzücü gemi kazası şehitleri için cenaze töreni düzenlendi. Kazada hayatlarını kaybeden şehit Malatyalı Deniz Piyade Er Yavuz Arslan (22) ile işçi Cafer Kırbaş (42) için Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde ikindi namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine Deniz Kuvvetleri Komutanı Oraamiral Bülent Bostanoğlu, Genel Kurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök, Donanma Komutanı Veysel Kösele, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile şehit asker Arslan’ın annesi Neşe Arı ile babası Zülfü Arslan ile merhum Cafer Kırbaş’ın annesi Azime Kırbaş, eşi Gülcan Kırbaş, çocukları Esra, Nisa Nur ve Yusuf Kırbaş ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Acılı aileler birbirlerini teselli ederek taziye de bulundu.

DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAKLARDI

Beş yıldır tersanede görev yapan üç çocuk babası Cafer Kırbaş’ın çocuklarından birinin haftaya doğum gününü kutlayacakları ve karne hediyesi aldığı öğrenildi. Cafer Kırbaş’ın kızı Esra Kırbaş babası ile çekilen son pozunu tabut başında verdi. Küçük kız önce babasının tabutunu gözyaşları içinde cep telefonu ile fotoğrafını çekti ardından tabutun başına geçerek son kez babasıyla verdiği pozu çektirdiği fotoğrafla ölümsüzleştirdi.

“GÜL KOKULU OĞLUM GÜLLER İÇİNDE YATSIN”

Şehit Arslan’ın acılı annesi Neşe Arı da 6 yıl önce Malatya'dan İzmir'in Bayındır ilçesine yerleştiklerini oğlunun esas görev yerinin Hatay İskenderun olduğu ancak ‘TCG Değirmendere’ isimli geminin bakımı için İzmir’e geldiğini ve yeni yıla tezkeresini almış olarak gireceğini belirtti. Acılı anne Arı; şöyle konuştu: “Oğlum burayı çok sevmişti. Malatya'dan gelmiştik. Bayındır’da oturuyoruz ama bana, ‘anne buraya taşınalım’ demişti. Gül kokulu oğlum o benim. Evimin en küçüğüydü, küçük kuzum benim. Güller içinde yatsın” 

Şehit askerin acılı annesi Neşe Arı ayrıca kendisini teselli eden askerlere; şunları söyledi: ‘Oğlumla siz mesai arkadaşları mısınız? Oğlum sizinle mi çalıştı? Ben şehit annesiyim. Yıkılmayacağım” Bunun üzerine görevli askerler ise acılı anneye, “Aynı denizde çalıştık, aynı yerde eğlendik. Biz onun mesai arkadaşlarıydık” dediği görüldü.

Şehit asker Yavuz Arslan'ın, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir'in kayınbiraderinin oğlu olduğu, Özdemir'in de İzmir'de cenaze törenine katıldığı öğrenildi.

YÜZDE 100 HATA VAR

Öte yandan hayatını kaybeden işçilerden merhum Cafer Kırbaş’ın teyzesinin oğlu Nihat Şahin kendisinin kaptan olduğunu belirterek Alaybey Tersanesi'nde yapılan işlemin hatalı olduğunu belirtti. Şahin, yapılan işlemin yüzde yüz hatalı olduğunu iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Gemi altında ağırlık oluştuğu vakit dengesi bozulur ve bir suya atılan şişe misali ilk önce su alarak yan yatar. Denizcilikte GM denilen bir sistem vardır. Nötr ya da eksi olduğu zaman ağırlık merkezi yukarı çıkar. Bu işlemde yüzde yüz hata vardır. Romörkörü durgun sularda devirmeniz mümkün değildir. En uygunu geminin ağırlık merkezinin değiştirilmeden ve havuz doldurulmadan bu işlemleri yapmaları gerekiyordu.” 

Askeri törenin ardından şehit asker Deniz Piyade Er Yavuz Arslan Kadifekale Şehitliği’nde, merhum Cafer Kırbaş da Doğançay Mezarlığında toprağa verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız