SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Eşimin Etkisi Büyük"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:47:26
A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul'da Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'nin toplantısına katıldı. "Aile ve Sosyal Politikaların Kalkınmadaki Önemi" konulu toplantıda değerlendirmelerde bulunan Şahin, ayrıca eşi İzzet Şahin'in Malatyalı olduğunu belirterek, "Ben aslen Gaziantepliyim. Fakat bölgenin ilk kadın milletvekili, kabinenin ise tek kadın bakanı olmamın arkasında Malatyalı bir eşe sahip olmamın etkisi çok büyüktür."diye konuştu.

Toplantıya ilişkin olarak MİAD'dan yayınlanan basın bülteni şöyle:

"MİAD (Malatyalı İşadamları Derneği) 52. Aylık Toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi. “Aile ve Sosyal Politikaların Kalkınmadaki Önemi” konusunun değerlendirildiği toplantı Polat Renaissance Otel’de düzenlendi.

Kurulduğu günden bu yana yaptığı faaliyetler ile kadınları bir araya getiren MİAD Kadın Kolları Grubu gecenin ev sahipliğini üstlendi.

Toplantının açılış konuşmasını MİAD Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Odabaşı yaptı. Özellikle bayan misafirlerin toplantıya olan yoğun ilgisine teşekkür eden Odabaşı’nın ardından MİAD tanıtım filminin gösterimi yapıldı. Tanıtım filminin ardından söz alan MİAD Kadın Kolları Yürütme Kurulu Başkanı Kadriye Yüksel, Kadın Kollarının oluşum süreci ve faaliyetlerinden bahsetti. Yüksel, Kuruluş aşamasında özellikle kendilerini yüreklendiren MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş’a da ayrıca teşekkür etti. Kadriye Yüksel’in ardından konuşmasını yapmak üzere AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık kürsüye davet edildi. Malatyalı olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Çalık, MİAD’ın yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleriyle gurur duyduklarını ifade etti.

Öznur Çalık’ın ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin konuşmasını yapmak üzere Kürsü’ye davet edildi. Malatya’nın herhangi bir şehir olmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Bakan, Malatya’nın farkının insanlarının kalitesinden kaynaklandığını sözlerine ekledi. Şahin konuşmasına şöyle devam etti;

“Ben aslen Gaziantepliyim. Fakat bölgenin ilk kadın milletvekili, kabinenin ise tek kadın bakanı olmamın arkasında Malatyalı bir eşe sahip olmamın etkisi çok büyüktür.

“İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın, İnsanı Yücelt Ki Devlet Yücelsin”

Sosyal Politikaları ben yükselen bir değer olarak görüyorum. Çünkü ekonomik ve sosyal alanı beraber götürebilmek ciddi bir sosyal politika yaklaşımını getiriyor. Bu üçüncü yaklaşım ekonomi ya da sosyal alanların bir arada yürütülebilmesi için önem arz ediyor. Ekonomi ya da sosyal alanların herhangi birinde oluşacak sıkıntı diğerini de olumsuz yönde etkileyeceği kesindir. Olumsuzlukların yaşanmaması için biz bakanlık olarak insan odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Sloganımız “Önce İnsan”dır. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin” anlayışı ise yol haritamızdır. Bu insan odaklı çalışmalarımızın meyvesini de dünyanın en büyük 16 ekonomi arasına girerek aldık.

İnsanlarımızın sosyal ferahını sağlayabilmek için öncelikle sosyal politikalara ayrılan payı 16 kat arttırdık. 1,2 milyar TL sosyal politikalara ayrılan pay, bizim dönemimizde 20 milyar TL’ye ulaştı. Bu durum gelir dağılımında adaleti sağlayan en iyi 10 OECD ülkesinden biri olmamızı sağladı. 

“Dünya Sağlık Örgütü Eğitim Desteklerimizi Diğer Ülkelere Örnek Gösteriyor”

Dönemimizde eğitim ve sağlık konusunda yapısal değişikliklere gittik. Bunun hakkında da size bazı bilgiler vermek isterim. Temel eğitim alan kız ve erkek çocuklarımızın eşit şartta eğitim görebilmesi için ödenekler oluşturduk. Aileye yapılan yardımları da annelere teslim ettik. Öte yandan ülkemizde her çocuk sigortalı olarak dünyaya geliyor. 18 yaşına kadar ise tüm sağlık hizmetlerinden faydalanıyor. Bu, AB ülkelerinin bile gerçekleştiremediği bir çalışmadır. Dünya ekonomi forumunda Fransa ve Almanya bunu nasıl başardığımızı bize sordular. Bunun ülkemiz için gurur verici olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımıza yaptığımız destekleri, Dünya Sağlık Örgütü diğer ülkelere örnek olarak gösteriyor.

“MİAD Sevgi Evleri Rol Model Oldu”

Ülkemizde Sevgi evlerinin artması, MİAD’ın yaptırdığı Sevgi Evlerinden sonra hız kazandı. Şu anda pek çok ilde benzer çalışmalar yürütülüyor. Bu Anlamda MİAD’ın bir rol model olduğunu söyleyebilirim. Sevgi Evleri çocuklarımızı yaşamın içinde tutuyor ve bu sayede çocukları hayata daha rahat adapte oluyor. Sevgi Evlerinin yanı sıra “Koruyucu Aile” çalışması yürütüyoruz. Şu ana kadar 2000 çocuğumuz koruyucu ailelerinin yanında aile sıcaklığını yaşıyor.

Fatma Şahin konuşmasını tamamladıktan sonra gecenin ev sahipliğini yapan Kadriye Yüksel (Al Alüminyum), Kadriye Akıncı (Caksan Makine), ve Tülay Elmalı kürsüye davet edilerek kendilerine ev sahipliklerinden dolayı teşekkür edildi. MİAD Kadın Kolları Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Kadriye Gül Akıncı, Üyelerin toplantılara eşleriyle gelmelerini ve kendilerini yalnız bırakmamalarını özellikle rica etti. İnsana sevgi ve birliktelikle çok güzel şeyler yapılabileceğini vurgulayan Akıncı “Sevgi varsa esasta okyanus bile bir damla su tasda” sözüyle dinleyenlerden alkış aldı.

Toplantının sonunda günün anısına Aylık Toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e teşekkür plaketini MİAD Yönetim Kurulu Üyesi Serap Yaşar takdim etti. Kayısı takdimi için sahneye davet edilen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın yönlendirmesi ile kayısı hediyesini kendisi de bir Malatyalı olan Fatma Şahin’in eşi İzzet Şahin yaptı." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız