SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Eski Bakan da Aday

0
Güncellendi - 2018-11-12 02:53:16
Malatyalı Eski Bakan da Aday
A- A+ PAYLAŞ

Aslen Malatya- Darendeli olan, 64. Hükümet'in Çevre ve Şehircilik Bakanı, eski milletvekili Fatma Güldemet Sarı, AKP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AKP Adana İl Başkanlığına gelerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylık başvurusunu yaptı. Sarı, başvuru sonrası yaptığı açıklamada, AKP hareketinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde halkın bağrından çıkan bir hareket olduğunu belirterek, "AK Parti 2002 yılından bu yana kazandığı seçim ve referandumlarla vesayet odaklarına ve karanlık güçlere fırsat vermemesiyle bu harekat milleti temsil etmekle kalmamış, yerelden evrensele dünyanın vicdanı olmuştur" dedi.

2019 mahalli idareler seçiminde yeni bir destan yazacaklarını ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"İnancına, siyasi görüşüne, etnik kökenine bakmadan devletimizin vatandaşı olan her insanımıza eşit davranacağız. Hakkı ve hakikati gözeteceğiz. İçinizden çıkan biri olarak Adana'ya hizmet etmek bizim için bir şereftir. Biz insanların geleceğine ufuk çizecek olanın şehirler olduğunu çok iyi biliyoruz. Eğer doğru bir dönüşüm sağlayamazsak sadece şehirler değil, geleceğimizi de kaybederiz. Geleceğini kaybeden şehirlerinde medeniyet iddiası olamaz."

ÖZGEÇMİŞİ..

25 Haziran 1970'te Malatya Darende'de doğdu. Baba adı Yücel, anne adı Sıdıka'dır.

Orta ve lise öğretimini Tarsus Amerikan Koleji'nde tamamladı.

Yüksek Mimar; Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimari Tasarım Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans çalışmasının ardından iş hayatına atıldı.O dönemde proje sorumluluğu ve şirket ortaklığı gibi görevler üstlendi.

2008 yılında AK PARTİ Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak aktif siyasi hayatına başladı. 2012-2014 yılları arasında AK PARTİ Adana İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. 25. Dönem Adana Milletvekili seçildi. 64. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptı. AK Parti MKYK Üyesi olarak görev yaptı.

Çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.

Sarı, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Adana, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız