SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Fahri' Belgeseli Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Ankara Malatyalılar Derneği Nisan ayı toplantısında ‘Malatya halk müziğini ülkemize kazandıran’ sanatçımız Fahri Kayahan’ı Ankara’da yaşayan hemşerilerimize tanıttı. İnkılâp Sokak No: 20 Kızılay-Ankara adresindeki Harp İş Sendikası Toplantı Salonunda saat 19.00 da başlayan toplantıya yaklaşık 140 kişi katıldı.

Toplantının sunuculuğunu Atilla Özdemir yaptı.

Yemekli kokteylde hemşerimiz Mahmut Yavuz, gramofonu ile taş plak müzik sunumu yaptı.

Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Yakup Demir, açılış konuşmasında;

* Ankara’da yaşayan hemşerilerimizin birliği ve beraberliği için çıktığımız bu yolda, sağlıklı adımlarla yola devam ettiklerini,
* Bu güne kadar kadınlar kolu, gençlik kollarları çalışmalar ile diğer alanlarda çalışmalar yapıldığını,
* Sanatsal ve kültürel çalışmalara devam edileceğini (folklor ekibi oluşturma),
* Mayıs ayı içerisinde Polatlıda Malatyalılar Hatıra ormanı kurulacağını
* Yapılacak bu faaliyetler tüm hemşerilerimizden maddi ve manevi desteklerini beklediklerini belirtti.

TRT den yapımcı Birol Demirel’in hazırladığı “MALATYALI FAHRİ’’ belgeseli katılımcılara izlettirildi. Yaklaşık 1 saat süren belgeselin ardından yapımcı Birol Demirel’e Dernek Başkanı tarafından onurluk verildi.

Katılımcılardan eski Malatya İl Kültür Müdürü Sami Çulcu, Fahri Kayahan’ın babasının yakın arkadaşı olduğunu, Malatya halk müziğinin önemli yapı taşlarından olduğunu ve bu tanıtım etkinliğinin sempozyum şeklinde de düzenlenmesini bildirdikten sonra Malatyalılar Derneğine bu tür faaliyetlerinden dolayı teşekkürlerini bildirdi.
Av. Selami Yücel de TRT İzmir televizyonu tarafından 2008 yılı Temmuz – Ağustos aylarında çekimleri yapılan Fahri Kayahan belgeselinin Haziran ayı içerisinde yayınlanacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığında Bürokrat hemşerimiz Osman Şahin de Malatyalı büyüklerimize sahip çıkmamız gerektiği, Limni adasında meftun “Niyazi Mısri” gibi hemşerilerimizi de unutmamamız gerektiğini belirti.

Fahri Kayahan sunumundan sonra Dernek Başkanı Yakup Demir, TRT tarafından hazırlanan bu belgeselin 22.04.2009 Tarihinde saat 20: 15 de TRT-2’de yayınlanacağını bildirdi.

Harp-İş Sen Ankara Şube Başkanı Bayram Bozal, Harp İş Sendikası Salonun her zaman her zaman hemşerilerinin hizmetinde olduğunu belirtti.

Dernek Başkanı Yakup Demir, aşağıda adları ve görevleri belirtilmiş olan Yönetim Kurulu üyelerini katılımcılara tanıttı.

1.Yakup DEMİR Başkan
2.Fuat KUTSAL Genel Sekreter
3.Atilla ÖZDEMİR Başkan Yardımcısı
4.İzzet BULGURCU Başkan Yardımcısı
5.Murat CAVLAK Başkan Yardımcısı
6.Malik ÇAM Sayman
7.Neriman TOPER Üye
8.Bayram BOZAL Üye

Mayıs ayında Polatlı Ağaç dikiminde görüşülmek üzere toplantı sona erdi.

HABER: Süleyman ÖZEROL- Malik ÇAM
FOTOĞRAFLAR: Kadir OKÇU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız