SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Fahri' İçin

A- A+ PAYLAŞ

"Malatyalı Fahri" olarak tanınan bestekar, ses ve saz sanatçısı Fahri Kayahan'ın ölümünün 41. yıldönümü dolayısıyla, İnönü Üniversitesi'nde anma töreni ve konser gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen organizasyona ilişkin olarak İnönü Üniversitesi'nden yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya’nın yetiştirdiği ünlü bestekâr ve ses sanatçısı Fahri Kayahan’ın vefatının 41. Yıldönümü anısına anma töreni düzenlendi.

Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Musiki Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen törene Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve birçok davetli katıldı.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuarı Konser Salonunda düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu şunları söyledi: “Malatya Belediyesi olarak kültürel programlarımızı planlarken bu toprakların bağrından çıkmış ünlü devlet, bilim ve sanat adamlarını unutmuyoruz. Onları anmak ve yeni nesle tanıtmak adına programlar düzenliyoruz. Bilindiği gibi Malatyalı Fahri Kayahan gerek besteleriyle, gerekse ünlü tamburu ve özgün yorumu ile bir döneme damgasını vurmuş önemli bir sanatkârımızdır.”

Belediye başkan Vekili Ertan Mumcu’nun konuşmasından sonra İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Araştırma Görevlisi Ali Ayhan tarafından Malatyalı Fahri Kayahan’ın hayatını konu alan bir konuşma yapıldı.

Araştırma Görevlisi Ali Ayhan hazırlamış olduğu sunu eşliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında Sanatçı Fahri Kayahan’ın yaşadığı anekdotlara yer verdi.

Yapılan sununun ardından Malatya Musiki Cemiyeti tarafından Sanatçı Fahri Kayahan’a ait eserler seslendirildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız