SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Fahri'yi Anma Konseri

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı ünlü bestekar ve tambur ustası Fahri Kayahan, ölümünün 37. yıldönümünde düzenlenen programla anıldı. Malatya Musiki Derneği ses ve saz sanatçıları ile Kayahan'ın akrabası olan tamburi Yaşar Kayahan ve Battalgazili Ali Gündoğan, Fahri Kayahan'ın eserlerini seslendirildiler.

400 yıllık tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Programı organize eden Malatya Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) Başkanı Yaşar Karaaslan, Malatya'da kültürel faaliyetler kapsamında yetenekli insan malzemesinin yeterince değerlendirilmediğini belirterek, bu konuda çaba gösterilmesini istedi.

Dernek yöneticilerinden Serkan Güzel de, Malatyalı Fahri'nin yaşam öyküsünü duyduğunda çok etkilendiğini, bu konuda daha önce Yorum Gazetesi'nde bir dizi yazı yayınladığını, bir döneme damgasını vurmuş bu tür sanatçıların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Derneğin 2. başkanı Ali Tura da, Malatyalı Fahri'yi anlatan bir şiir okudu.

Geceye katılan Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatyalı Fahri'nin Atatürk'ün de övgüsüne mazhar olmuş önemli bir müzik adamı olduğunu, yapılan organizasyondan dolayı mutluluk duyduğunu, toplumun değerlerine sahip çıkması gerektiğini bildirdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise konuşmasında Battalgazi ilçesinde, Malatyalı Fahri adına düzenlenmiş bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Battalgazi Kaymakamı Mehmet Eriş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya'da Malatyalılar Derneği Başkanı Raşit Kısacık, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, İnönü Üniversitesi'nden öğretim üyelerinin yanı sıra, yaklaşık 750 dolayında davetlinin izlediği programda, Malatyalı Fahri'nin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi de sunuldu.

Bilinen 150'ye yakın bestesi bulunan ve "Malatyalı Fahri" olarak tanınan Fahri Kayahan'ı anma gecesinde daha sonra, Kayahan'ın eserlerinden bir bölümün seslendirildiği konser kısmına geçildi.

Kayahan'ın akrabası olan Yaşar Kayahan, tamburu ile iki eseri çaldı ve söyledi.

Malatya Musiki Derneği'nin Dr. Abdulkadir Kaya yönetimindeki ses ve saz sanatçıları, Malatyalı Fahri'nin 11 şarkı ve türküsünü, koro- solo olarak seslendirdiler.

Programın sürprizi; Battalgazi ilçesi halkından olan, Malatyalı Fahri hayranı Ali Gündoğan'ın, merhum sanatçıya "tıpa tıp" benzeyen ses ve icra tarzıyla, ünlü "Ezo Gelin" eserini seslendirmesi oldu.

Malatyalı Fahri'yi anma programı ve konseri, organizasyona emeği geçenlere plaket ve çiçek verilmesi ile son buldu. Cuma gecesi 20.30'da başlayıp 22.30'da son bulan gece, TV Malatya'dan da naklen yayınlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız