SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Gazeteci Vefat Etti

0
Güncellendi - 2018-02-07 21:15:38
Malatyalı Gazeteci Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet'in Malatyalı Paris Muhabiri 4 yıl önce oğlunun öldüğü günün yıldönümünde yaşamını yitirdi. Gazeteci Gülten Özbey (63) Fransa’da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Özbey’in cenazesi Türkiye’ye getirilerek, İzmir’de toprağa verilecek.

1955’te demiryolcu olan babasının memuriyeti nedeniyle bulundukları Adıyaman- Gölbaşı’nda doğan, Malatya Hekimhan nüfusuna kayıtlı Özbey, Fransa’da 25 yıl Hürriyet'in haber kuruluşu olan Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) muhabirliğini yapıyordu. İki çocuk annesi Özbey, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Özbey, 4 yıl önce kalp krizinden ölen oğlu Yekta Acar ile aynı kaderi 6 Şubat’ta paylaştı.

Özbey’in 30 yaşındaki oğlu Yekta Acar 4 sene önce 6 Şubat’ta, geçirdiği kalp krizi nedeniyle öldü. Kendisi de 6 Şubat’ta hayata gözlerini yumdu. Diğer oğlu Yetkin Acar ise Brezilya’da muhabirlik yapıyor.

Muhabirlik yapmadan önce Fransa’da Türk Derneği yöneticiliği görevlerini üstlenen Özbey, önemli haberlere imza atmasının yanı sıra eğitimci olarak da görev yaptı.

Gülten Özbey,  Spor Yorumcusu ve Yazarı Abdullah Ergün'ün de halasının kızıydı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız