SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Gençler Davet Eder de Gelmez miyim, Dedi"

0
Güncellendi - 2019-08-03 01:09:18
A- A+ PAYLAŞ

BİNALİ YILDIRIM PERŞEMBE GÜNÜ MALATYA'DA.. Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kentteki gençleri Twitter üzerinden çaya davet etmesiyle başlayan etkinliğe, eski TBMM Başkanı ve eski başbakanlardan Binali Yıldırım'ın yanı sıra  7 bölgeden katılım olacak.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, son başbakan Binali Yıldırım’ın 1 Ağustos Perşembe günü  Malatya’ya gelişinin hikayesini  “‘Çay bahane gençlik şahane Malatya’da buluşalım, Çınar Park’ta Battalgazi’de buluşalım’ dedik. Gençlerimiz ve gençleşenler,  kendini genç hisseden herkesi Battalgazi’de Çınar Park’ta gençlerle buluşmaya davet ettik. Ve bu başlayan hikâyemiz iki saat içerisinde sosyal medyanın gücüyle muhteşem bir zirve yaptı” şeklinde anlattı.

AKP İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan AKP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akın, “Öznur ablamız Malatya Çınar Park için Tiwetter’da  ‘Burası neresi bilim bakalım’ diye bir resim paylaşmıştı. Yurtdışından İsviçre, Venedik, Viyana, İzmir, İstanbul diye yorumlar gelmişti. Biz gençler olarak da ‘Abla burası Malatya, Orduzu Çınar Park diye yorum’  yazdık. Ben de bir tiwit attım ve  ‘Abla biz gençleri oraya çay içmeye davet edersen hem Türkiye’ye Orduzu Çınar Parkımızı tanıtmış oluruz hem de gençlerle bir araya gelmiş oluruz’ dedik.  Öznur Abla da bize tiwit atarak,  ‘Gençler yarın Orduzu Çınar Parkta çay içmeye bütün gençleri bekliyorum’  diye yazdı. Ondan sonra birçok yerden Malatya’yla ilgili dönüşler oldu.  Son başbakanımızı davet ettik.  Oda gençleri kırmadı.  Güzel bir organizasyon oldu” diye konuştu

Son Başbakan Binali Yıldırım’ın Malatya’ya geliş programı ile ilgili olarak konuşan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, şunları söyledi:

“Ben çok kıymetli aile fertlerimize göstermiş oldukları destekleri için canı gönülden teşekkür ediyorum. Evet, her şey bir çayla başladı ve sosyal medyanın gücünü çok net hissettiğimiz bir gün yaşadık. İki saatte sosyal medyada kıymetli Ömer Başkanımın bahsetmiş olduğu bizim hikâyemiz bir Çınar Park fotoğrafı ve arkasında gençlerin çaya davet, ‘Çaylar bizden sohbet sizden’ dediler. Biz de ‘Çay bahane gençlik şahane Malatya’da buluşalım, Çınar Park’ta Battalgazi’de buluşalım’ dedik. Gençlerimiz ve gençleşenler,  kendini genç hisseden herkesi Battalgazi’de Çınar Park’ta gençlerle buluşmaya davet ettik. Ve bu başlayan hikâyemiz iki saat içerisinde sosyal medyanın gücüyle muhteşem bir zirve yaptı. Bu zirveye katkıda bulunan Gençlik Kolları Genel Başkanımız Ahmet Büyükgümüş’ün bunu Pazartesi değil,  Perşembe yaparmısınız demesiyle ivme kazandı. Malatya gündemimiz. Malatya’da bir çay var,  Çayın önünde kayısımızın kolası var. Kayısımızın önünde günkurusu var. Kayısımızın önünde güneşimiz var. Malatya kayısıyla anılıyor. Malatya tarihiyle anılacak. Malatya Battalgazi’yle anılacak. Hep birlikte inşallah yarın (1 Ağustos Perşembe)  Çınar Park’ta olacağız.”

Milletvekili Çalık, "Gençlerin kankası, Türkiye'nin imarında çok önemli rol almış, Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı vefa ve hizmet adamı, partimizin kurucusu TBMM Başkanlık yapmış, Binali Yıldırım 'Malatyalı gençler davet eder de gelmez miyim' dedi. Gençleri kırmadı." dedi.

Milletvekili Bülent Tüfenkci ise gençlerle bir araya gelmenin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Böyle bir buluşmaya Binali Yıldırım'ın katılmasının gençler için bir fırsat olduğunu kaydeden Tüfenkci, "Malatya'nın sosyal medyada gündem olacağına inanıyorum. İl dışından gelen gençlere Malatya'nın kayısısının, yemeklerinin tanıtılması için bir fırsat. Gençlerle buluşmada gündem serbest, gençler nasıl soru sormak istiyorlarsa, içlerinden geldiği gibi sorarak, istediklerini öğrenecekler. Birbirinden değerli siyasetçi arkadaşlarımız, genel başkan yardımcılarımız var. Dolayısıyla gençler bir çok şeyi rahatlıkla sorup öğrenecekler." diye konuştu.

Milletvekili Ahmet Çakır da gençlerin konuştuğu, önerilerini paylaşacakları bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Milletvekilli Hakan Kahtalı ise etkinliğe katılacaklara teşekkür etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı İhsan Koca da programa Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ, Erkan Kandemir, Çiğdem Karaaslan ve milletvekillerinin katılacağını bildirdi.

BİNALİ YILDIRIM'IN MALATYA PROGRAMI..

Bu arada, Binali Yıldırım'ın 1 Ağustos günkü Malatya programı şöyle:

12.00 İstanbul'dan Malatya'ya hareket (uçak ile)

14.00 Malatya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret

14.30 AKP Malatya İl Başkanlığını ziyaret

15.30 Malatya Valiliğini ziyaret

16.00 Esnaf Ziyareti (Yeni Cami Etrafı)

16.45 Ev ziyareti (Beylerbaşı Mahallesi)

17.30 Yemek Programı (Gündüzbey Kaptaj)

19.00 Gençlerle Buluşma (Çınarpark, Orduzu)

AA- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • İşsiz (4 yıl önce)
    Gençlere çay değil iş verin iş
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (4 yıl önce)
    keşke için işinde akp olamyadı ÇOK DAHA GÜZEL OLACAKTI
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer çırmık (4 yıl önce)
    padişahım çok yaşa
    0
    0
    Yanıtla
  • AhmetA (4 yıl önce)
    Osman Sen hala bunları mı tercih ediyorsun ? Bunların kendilerine faydası vardı eskiden, şimdi o da kalmadı ! Allah bunların umuduna düşürmesin. Ye,iç,gez... 15 Temmuz, dış güçler, bekaa...
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (4 yıl önce)
    fotoğrafadakilerin hepside bitmiş ..
    0
    0
    Yanıtla
  • tatar (4 yıl önce)
    keşke tarifeli uçak ile gelse idi kanka?!
    0
    0
    Yanıtla
  • Melita (4 yıl önce)
    sayın İhsan Koca hazır ol koltuğu Cemal Akına kaptırmayı. arkadaş neden top her zaman aynı sepetin içinde dönüyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    yani Allah aşkına bunların işi onu bunu mu getirmek bu haberi vermek için hepsi oraya inci gibi dizilmiş bi de ya vay halimize yazık malatya mıza
    0
    0
    Yanıtla
  • VEDAT (4 yıl önce)
    işmi veriyorsunuz oğlum kaçkez iş rica etti inşaat mühendisi söz deddiniz gittiniz inşallah gidersiniz gerçekten
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Hikaye anlatıyorlar milete gençler hiç birini istemiyor gençler 2 üniversite okuyor Asgari ücret iş bulamıyor sen piyasaya yüzde 30 zam yapacak memura işçiye asgari ücretliye zam vermiyecen alın size yüzde 5 bile bile enflasyonu düşürecek ki işçiye zam vermeyen ondan sonrada Adalet de bahis edecen artık milet yutmuyor sayın vekiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (4 yıl önce)
    Malatyalı gençler o fotoğraftakilerinin hiç birini istemiyor inşallah bunuda duyar sayın Binali bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya lı gençler fotograftakilerini istemedikleri içinmi milletvekili seçilidiler !!!!! Kim oy verdi peki? Tutarlı konuşun lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş44.5 (4 yıl önce)
    saat 12.00 de istanbul- malatya uçağı varmı ki???
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekten önemli bir konuya değinmişsin,köprüden merkeze 9 kavşakta ışık bekleyerek milletin ne çektiğini görecek mi yoksa ışıkları diskalifiye mi edecek bu önemli değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Devletin uçağıyla gelecek özel,israfı devam.hadi yine iyiyiz dogalgaza yüzde onbeş zam yapıldı ya birde yüzde elli yapsalardı .işçiye memura asgari ücrete de yüzde onbeş zam yapsanız .
    0
    0
    Yanıtla