SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Genel Başkanı Ziyaret Ettiler

0
Güncellendi - 2017-01-06 02:21:17
Malatyalı Genel Başkanı Ziyaret Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

Genç MİAD kurumsal ziyaretleri çerçevesinde, Türk Kızılay Genel Başkanı, aynı zamanda Malatyalı olan Dr. Kerem Kınık’ı İstanbul'da Genel Başkanlık makamında ziyaret etti.

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, MİAD Yönetim Kurulu Üyeleri H. Nevzat Elmalı, M. Fuat Kaplan, Murat Gönültaş, MİAD üyesi A. Erdem Yalçın, MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı ve Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Av.M. Umut Yalçın’ın iştirak ettiği ziyaret yaklaşık 1 saat sürdü.

Ziyaretin başlangıcında söz alan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, MİAD’ın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Özellikle Malatya Eğitim Bursu projesi üzerinde duran Akdaş; öğrencilerin muhtaç olmadan üniversite öğrenimlerini tamamlamaları adına her yıl Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanlığı aracılığı ile 1.500 öğrenciye burs sağladıklarını ifade etti.

Genç MİAD Yürütme Kurulu Başkanı Murat Gönültaş ise, kendilerini kabul ettikleri için Dr. Kerem Kınık’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Genç MİAD’ın çalışmalarına değinen Gönültaş, Türk Kızılayı ile geçmişte yaptıkları ortak çalışmalarda olduğu gibi, bundan sonra da seve seve destek verebileceklerini ifade etti.

Malatya Eğitim Bursu Projesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, gençleri kazanmak ve illegal örgütlerden korumak adına yapılan nitelikli çalışmaları takdir ettiğini sözlerine ekledi.   Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde İslam Ülkeleri Kızılayları’nın 2017’de birleştirileceği müjdesini veren Kınık, bu konuda çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

MİAD’ın desteklerinin Kızılay açısından önemin vurgulayan ve gündeme ilişkin konulara da değinen Kınık; “FETÖ ile mücadelede katedilen her bir adımın  ülke ferahı adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnsanı yardım kuruluşları birliği oluşturma hazırlıklarımız var ve hazırlıklar somutlaştı zaman kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.

Malatya Kızılay Başkanı Av. Umut Yalçın ise; MİAD tarafından Malatya’daki çözüm ortağı olarak Türk Kızılayını seçmiş olmaları sebebi ile MİAD’ın faaliyetlerine yakinen şahit olduğunu ve Malatya’ya örnek oluşturabilecek çalışmalar ortaya çıktığını ifade etti. Geçmiş dönemde ve halen yürüyen projelerle Genç MİAD Yürütme Kurulu ile Türk Kızılayı Malatya Şubesi’nin ortak yardım çalışması yürüttüğüne değinen Yalçın, yeni çalışmalarda bir arada olmaktan memnuniyet duyacaklarını ayrıca MİAD sayesinde okumaya devam eden ve burslardan yararlanan her bir öğrencinin yarının Türkiye’sinde önemli yerlere gelebilecek başarılı öğrenciler olduğunu ve bu eğitime destek sebebi ile müteşekkir olduğunu belirtti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Huseyin (7 yıl önce)
    Sabri bey; maşallah milletçe tek işimiz eleştirmek. Adamlar birleşmiş 1500 çocuğa burs veriyorlar. Bu eleştirileri yapacağınıza bırakında asılsız eleştirileri bir burs da siz verin. Sadece 1 burs. Bir burs verinde ister Malatya içinde ister Malatya dışında olsun fark etmez. Hatta isterseniz siz kendi yeğeninize verin bursu ama eleştirmeyin harekete geçin. Yeter ki bir çocuğa destek olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sabri (7 yıl önce)
    Oradan da bir ekmek çıkar niyeti ile mi bu ziyaret? Ne olmuş Malatyalı olunca? 1.500 kişiye burs verilmiş miş. 1050 öğrenci idi. Ne zaman 1.500 oldu? AKP'den giden listeye göre burs verildiği belli. Malatya dışında okuyan ihtiyaç sahibi çocuklara burs verilmezken bursların yarısına yakını Malatya'da okuyanlara veriliyor. Burs konusunda bile bariz ayırımcılık nasıl yapılabilir? AKP'li olmayan Müslüman olmuyor mu? Ya da daha ötesi...
    0
    0
    Yanıtla