SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Genel Müdürler Kızağa!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı olan Sanayi Bakanlığı Ölçüler ve Ayarlar Genel Müdürü Atilla Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü İbrahim Kısacık ile AB Genel Müdürü Nezih Kaynar görevden alındılar.

AKP iktidarı döneminde göreve getirilen ve sayıları ancak bir elin parmakları kadar olan Malatyalı bürokratlardan üçünün görevlerinden alınmasıyla, Adalet Bakanlığı Adli Sicil Genel Müdürü Abuzer Duran, Serbest Bölgeler Genel Müdürü Mehmet Demirel, Milli Parklar Genel Müdürü Prof.Dr.Mustafa Kemal Yalınkılıç ve DÇİ Genel Müdürü Celal Dağgez haricinde genel müdür seviyesinde Malatya doğumlu bürokrat kalmadı.

Bulundukları görevlerde ürettikleri ses getirecek projelerle göz doldurmalarına rağmen kıyıma uğrayan bürokratlar, bu konuda herhangi bir yorumda bulunmazlarken uygulamaya ilk tepki Ankara merkezli MAGEP (Malatya Gelişim Platformu)’ den geldi.

Ankara’da bulunan Malatyalılar arasında şok etkisi yaratan bu görevden almalar üzerine MAGEP tarafından yapılan açıklamada; Türkiye’deki tüm Malatya sivil toplum kuruluşları, Malatyalı iş adamları, Malatya basını ve özellikle Malatya milletvekillerinin bu konuda duyarlı olmaları istendi. Her ilin milletvekillerinin kendi bürokratlarına sahip çıkarken Malatya milletvekillerinin bu konuda sessiz kalmaları eleştirilerek, geçtiğimiz günlerde Trabzon Milletvekillerinin Trabzon doğumlu Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Müsteşar ve Müsteşar Yardımcısı seviyesindeki bürokratlara verdiği yemeğe 200’e yakın bürokrat katılımı örnek gösterildi.

Yıllardır görevlerini vekil olarak sürdüren DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Güllü ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Bülent Kılıç’a da asaletlerinin onanması konusunda dahi sahip çıkmamakla suçlanan Malatya milletvekilleri yapılan eleştirinin odağı oldular.

Malatya için geliştirilecek projelerde işin takipçisi olacak, çabuklaştıracak, kırtasiyeyi azaltacak kişinin ancak, o kurumun başındaki yetkili bürokratların olacağı vurgulan açıklamada devamla; son seçimlerde yüzde 66 oranında AKP’ye oy veren Malatya’nın bir milletvekilinin bakan ya da TBMM’de önemli bir pozisyona getirilmesini beklerken, Malatyalı üst bürokratların dahi bulundukları görevden alınmasına tepki gösterildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız