SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Gerekli Dersi Verecek'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:58:14
'Malatyalı Gerekli Dersi Verecek'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde 2. Sıra milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu ve parti yöneticileriyle birlikte Cem Vakfı Malatya Şubesi ile Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı’nı ziyaret ederek, yöneticilerle uzun süre sohbet etti.

“Ağbaba, tüm toplumu kucaklıyor”

Cem Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ağbaba ve Aslanoğlu’na başarı dileklerini iletti.  Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ise 10 Ekim Ankara Katliamında hayatını kaybedenleri andıktan sonra, CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın çok güzel hizmetlere imza attığını belirterek , “Kendisi tüm toplumu kucaklıyor. Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle,Türküyle toplumumuzun bütün katmanlarının haklarını savunuyor, büyük performans gösteriyor. Başarılarının devamını diliyorum.” Dedi. Meşeli, Mevlüt Aslanoğlu’nun kendilerine büyük katkıları olduğunu ifade ederek, oğul Aslanoğlu’na başarılar diledi.

Onun hizmetlerini devam ettirmek istiyorum

CHP Malatya 2. Sıra Milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu ise yaptığı konuşmada , “Vakfın 2002 senesindeki  açılışına babamla gelmiştim. Burada babam için bir köşe ayırmışsınız. Sizlere teşekkür ediyoruz. Babam Malatya’da çok değerli hizmetlerde bulundu. İnşallah Malatya’dan seçilir, onun hizmetlerini devam ettiririm.Veli beyin yükünü biraz hafifletirim.”dedi.

Gücümüzü sizden alıyoruz

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1 Kasım seçimlerinde güçlü çıkabilmesi için desteklerinize ihtiyacımız var.Tüm toplumun desteğine ihtiyacımız var. Sizlerin sahip olduğunuz inancı, kendi arka bahçemiz gibi görmüyoruz.Sizin savunduğunuz değerleri savunan bir partiyiz.”ifadeleriyle konuşmasına başlayan CHP Milletvekili adayı Veli Ağbaba , “Bizim güçlü olmamız, mağdur edilmiş, dışlanmış herkesin güçlü olması demek. Sadece İl örgütümüzün veya Veli Ağbaba’nın güçlü olması demek değil, tüm toplumun güçlü olması demek. Biz gücümüzü sizden alıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Kolumuz kanadımız kırıldı

“Muharrem ayı mateminizi paylaşmak istiyorum.” diyen Ağbaba, “ Geçtiğimiz hafta tarihimizin en büyük katliamı yaşandı. 102 insanımızı kaybettik. Gençlik kollarımızın yarısından fazlasını kaybettik Kolumuz kanadımız kırıldı. Ama  ölen gençlerimizin anısını yaşatacağız. Sorumlulardan hesabını soracağız. Türkiye bölgesiyle uyumlu bir politika sürerken, şimdi maalesef kimseyle konuşamayan bir ülke konumuna geldi. Bölgemizde kan ve gözyaşı hakim. İnsanlar onar onar, yüzer yüzer ölmeye başladı. Türkiye’nin Irak gibi, Suriye gibi olmaması için çaba göstermemiz gerekiyor. Türkiye , dış politikasını değiştirmesi gerekiyor. Biz CHP olarak,  kimsenin ölümüne sevinmiyoruz, alkışlamıyoruz. CHP,şu anda iktidar olmaya en yakın parti”dedi.

Oylarımız bölünmemiş olsaydı

Malatya’da istikbal mücadelesi vermediklerini, bu mücadelenin  barış ve kardeşlik mücadelesi olduğunu kaydeden Ağbaba,  “Bazıları sadece CHP’yi başarısız kılmak için çabalıyor. İktidar partisine tek bir söz söylemeyip,bizim oyumuzu düşürmekten başka bir amacı olmayan anlayışa Malatyalılar gerekli dersi verecektir. Oylarımız bölünmemiş olsaydı , iki Milletvekili çıkarmıştık. AKP’yi yenecek tek parti CHP. Malatya’ya çok önemli hizmetlerde bulunmuş,ismi Malatya ile özdeşleşmiş,  Malatya için  ağlamış, Malatya çin gülmüş Mevlüt Aslanoğlu’nun oğlu Erdem Aslanoğlu 2. Sıra milletvekili adayımız. Malatyalıların kendi evlatlarına vefa göstereceklerine inanıyorum.”ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi’nde Merhum Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu anısına yapılan köşe gezildi.

Bu arada Ağbaba ile Aslanoğlu, birlikte Emekliler Parkı'nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelip, Eğitim İş Sendikası'nı ziyaret ettiler.

CHP Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, "Türkiye'de eğitimle alakalı 4+4+4 garabeti var. Çocuğu olan her insan mutlaka 'ne yapacağım?' diye düşünüyor. Benimde 2 tane çocuğum var. Ben de çocuklarım nasıl güzel eğitim alabilir diye düşünüyorum. Bu 4+4+4 ile kesinlikle mümkün değil. Biz hep dershaneye gittik, ek eğitim gördük.  Belirli bir görüşün dershanelerine değil, bizde bir dershaneye gittik ve destek aldık. Eğitimimizi de öyle tamamladık. Ben bilgisayar mühendisiyim. Üniversiteye hazırlanırken mutlaka bir dershaneye gittim. Özel ders aldım. Çünkü eğitim sistemimizde gereksinim bu. Bizim çok güçlü bir bildirgemiz var. Bu bildirgemizde de demokrasi ve hukukun üstünlüğü, dış politika, ekonomi, eğitim ve toplumsal barış yer alıyor. Bu 5 ana maddenin içerisinde eğitim var. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelirse, ilk önceleyeceği konularından birisi eğitim. Eğitimi artık Türkiye'de düzenlemek. İnşallah biz iktidara geliriz ve eğitimi düzelteceğiz. Gelecek nesillere güzel bir eğitim sistemi bırakmak istiyoruz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız