SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Girişimci Riski Sevmiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Malatya Müdürlüğü'nün organizesi ile "Kadın Girişimcilik Paneli" düzenlendi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Salonu'nda düzenlenen panele, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey, İş-Kur Müdürü Yaşar Karataş, Milli Eğitim Şube Müdürü Yücel Abik, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kadınlar katıldı.

Panelde açılış konuşması yapan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç; ABİGEM'in Malatya'da yeni kurulduğunu hatırlatarak, "Toplumun temel unsuru olan kadınlarımızın iş dünyasına kazandırılması gerekir. Çünkü dünyada kadın girişimci oranı sadece binde 7. Bu oran çok düşük bir rakam. ABİGEM aracılığıyla ilimizde bu sayıyı en üst düzeye çıkarmayı düşünüyoruz, kadınların ekonomik bağımsızlık kazanmaları toplumun refahı açısından çok önemlidir.” diye konuştu.

ABİGEM Malatya Müdürlüğü Program Yöneticisi Şebnem Karakaş, Merkez hakkında bilgi verdi.

İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Tikici, 'Girişimcilik Kültürü ve Kadın Girişimcilik'” başlığı ile mini bir konuşma yaptı. Tikici’nin yaptığı konuşmada Malatya’da 500 girişimci ile yüz yüze yapılan anketlerin sonucunu özet olarak aktardı. Yapılan anket sonuçlarına üç önemli unsurun öne çıktığını vurgulayan Prof. Dr. Tikici “Malatyalı girişimcilerin büyük bir oranı belirsizliği tehlike olarak görüyor, yani risk almayı sevmiyor. Savunmacı bir anlayışa sahip ve Kolektif anlayış yerine bireyci anlayış egemen. Bu üç unsurda girişimcilik ruhuna tamamen ters orantılı. Diliyoruz ki kadınlarımız Malatyalı girişimci profilinin aksine hareket etsinler ve risk alsınlar” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Malatya Kadın Girişimciler Kurumu Başkanı Nursel Gökçe, 'Kadınların Ticari Hayatta Karşılaştıkları Zorluklar', Ecorys Araştırma ve Danışmanlık'tan Fisun Çetin, 'Neden Kadın Girişimci' konularında konuştular.

Daha sonra ise, Kadın Girişimciler Zehra Öcal, Doç. Dr. İnci Çatak ve Manolya Uymaz, başarı öykülerini anlattılar.

ABİGEM Program Yöneticisi Nuran Topal Asilbay'ın, "ABİGEM'in Kadın Girişimcilik'teki Rolü" konulu konuşmasından sonra Kadın Girişimcilik Proje Yarışması hakkında bilgi aktarıldı.

Kadınların ticari becerilerinin arttırılması amacıyla düzenlenen ödüllü Kadın Girişimcilik Proje Yarışması'nda birinciye 1000 TL, ikinciye 500 TL ve üçüncüye ise 300 TL para ödülü verileceği ifade edildi.

Söz konusu yarışmanın 6 Şubat 2009 tarihinde yapılacağı ve yarışmayla ilgili ayrıntılı bilginin MTSO binasının 3. katında hizmet veren ABİGEM Malatya Müdürlüğü'nden alınabileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız