SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Gülcan Kazandı

A- A+ PAYLAŞ

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) tarafından düzenlenen, “Aile içi şiddet, sebepleri ve çözüm önerileri” konulu kompozisyon yarışmasını, “Kadın olmak” isimli yazısıyla, Malatya’dan okumak için İstanbul’a gelen Gülcan Ay kazandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Gülcan Ay, Malatya Hanımınçiftliği Beldesi’nden eğitimi için İstanbul’a geldiğini belirterek, “Geldiğim yerde kadının söz hakkı hiç yok. Bu kompozisyonu yazarken, oradaki kadınlar gibi hissetmek istedim. Ben sülalemde lise ve üniversite okuyan ilk kızım. Benim okuyup, iyi yerlere geldiğimi görünce, değişmeler oldu ve kızların okumasına izin biraz daha izin verilmeye başlandı. Bana laf söyleyenler, şimdi gurur duyuyorlar. Söylediklerinden utanıyorlar” dedi.

Malatyalı Gülcan birinci oldu

Gülcan Ay’a birincilik ödülü bilgisayarı Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Yönetmeni Aylin Berktaş verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız