SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Hacı Adayı Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Türkiye'den 90 bin, yabancı ülkelerden 10 bin olmak üzere 100 bin Türk vatandaşının hac vazifesini yerine getireceğini açıkladı.

Hac Organizasyonundan Dorumlu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, yaklaşık 800 bin Türk'ün hac sırası beklediğini belirterek, "Bu yıl 5 bin kişilik kontenjanı, pozitif ayrımcılık yaparak yaşlılarımıza ayırdık. 2007 yılından bu yana hac ibadeti için sıra bekleyen ve yaşları 87 ile 111 arasında değişen 5 bin hacı adayımızı kura dışı tutarak Suudi Arabistan'a getirdik. Zor bir göreve talip olduk. Bu 5 bin yaşlı hacı adayının haccın bütün şartlarını yerine getirmeleri için özel bir ekip oluşturduk. Suudi Arabistan Hac Bakanlığı ile de görüşerek Arafat'a rahatça çıkmaları konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonraki yıllarda da 3-5 bin kişilik kontenjanı kura dışı tutarak yaşı ilerleyen adaylarımızı öncelikli olarak getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Bu yıl hacı adaylarının yaş ortalamasının 58'e yükseldiğini kaydeden Karaman, "Şu anda 87 yaşında 2007 yılından bu tarafa halen sıra bekleyen adaylarımız var. Ancak birkaç yıl içerisinde yaşlı hacı adaylarımızı getirerek, yaş ortalamamızı yeniden 50'li yaşlara çekeceğiz" diye konuştu.

Mekke-i Mükerreme'de dört ayrı mahallede hacı adaylarını misafir ettiklerini ve dört sağlık merkezinin faaliyet gösterdiğini anlatan Karaman, 40 civarında diyaliz hastasının da özel olarak Nur Hastanesi'nde diyalize bağlanarak vazifelerini yerine getirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Türkiye'den hacı adaylarının kutsal topraklara gelmeye devam ettiğini ve bugüne kadar 200 kafilenin salimen Arabistan'a ulaştığını belirten Fikret Karaman, "Hac mevsiminde 350 bin civarında muayene hizmeti veriyoruz. Bu sene de şu ana kadar 16 bin 536 muayene gerçekleştirildi. 575 hastamız yatarak tedavi edildi. Bin 276 hacı adayımıza da acil müdahale yapıldı. Mekke'de 4, Medine'de 3 hacı adayımız olmak üzere 7 vatandaşımız vefat etti. 100 bin nüfuslu bir Anadolu vilayetindeki ölüm ortalaması kadar vefat olması normaldir" şeklinde konuştu.

Edinilen bilgilere göre hayatını kaybeden hacı adayları şunlar:

"Mekke'de İstanbul kafilesinden Ahmet Yağan-Malatya(71), Gaziantep kafilesinden Ayşe Serin(90), Yenişehir kafilesinden Kasım Seçim Ekeryılmaz-Bilecik(60), Diyarbakır Kafilesinden Kittan Acar(86). Medine'de Yenişehir kafilesinden Ayten Aydın(57), İstanbul kafilesinden Mustafa Benderlioğlu(87), Diyarbakır kafilesinden Reşat Saylık(80) vefat etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız