SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı 'Hasan Uyanıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Milliyet Gazetesi yazarlarından Melih Aşık, "Açık Pencere" köşesinde Ankara'da eylem yapan Malatyalı Tekel İşçisi Hasan Topal'la yapılan bir röportaja yer verdi.

Aşık'ın köşesinde, "Hasan Uyanıyor" başlığı altında yayınlanan yazı şöyle:

"Hasan Uyanıyor!.
Malatyalı Hasan Topal, iki ayı aşkın süredir Ankara’da çadır kurup eylem yapan Tekel işçilerinden biri...

Arkadaşımız Fahrettin Fidan dün Tekel işçileriyle konuşurken özellikle Hasan Topal’a kulak verdi. Hasan dedi ki:

- Ben iki ay öncesine kadar günde beş vakit namaz kılan biriydim. İki aydır günde beş vakit namaz kılan bir komünist oldum. Bize solcuları, komünistleri canavar gibi tanıtmışlardı. Bu eylemimizde onları tanıdım. Çankaya Belediyesi maddi - manevi bütün gücüyle arkamızda oldu. O kadar ki, çadırlarımıza ruhsat verdi. Elektrik bağlattı. Liseli, üniversiteli çocuklar harçlıklarını bizim için harcadı. İki ay önce biri bana türbanlı işçilerle meyhanede, barda sabahlayacağımızı söylese güler geçerdim...

- Nasıl yani? Eylemden sonra gece bara mı gidiyorsunuz!

- Yok beyim, Sakarya Caddesi’nde barlar, birahaneler falan gece müşteriler gittikten sonra anahtarları bize bırakıyor. Biz de geceyi orada geçiriyoruz. Sakarya esnafının çoğu solcu. Bize inanılmaz destek veriyorlar. Halk da, öğrenciler de, aydınlar da öyle... Bizim Malatya’da Sümerbank bizden önce özelleştirilmişti. O zaman Sümerbank işçileri, bizim fabrikanın önünden, ‘Susma, sustukça sıra sana gelecek’ diye slogan atarak geçerlerdi... Biz de onlara, affedersiniz, öküzün trene baktığı gibi bakardık. Bize sıra gelmez, diye düşünürdük. Ama geldi. O zaman Sümerbank işçilerine destek verseydik sıra bize gelmeyebilirdi. Ah beyim ah..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız