SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Hayvanseverler Tepkili

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:43:08
Malatyalı Hayvanseverler Tepkili
A- A+ PAYLAŞ

Eskişehir’de bir üniversite öğrencisinin sosyal medyaya yüklediği videoda bir kediye işkence ederek öldürmesine, Malatya Hayvanları Koruma Derneği tepki gösterdi. 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de büyük yankı uyandıran, bir üniversite öğrencisinin kediye işkence ederek, öldürmesi olayına bir tepki de Malatya Hayvanları Koruma Derneği’nden geldi.

Eski Malatya Belediye Meydanı’nda toplanan Malatya Hayvanları Koruma Derneği Üyeleri ile hayvan severler, yaşanan olayı kınadı.

Minik hayvan severler ve sakat bir kedinin de yer aldığı eylemde konuşan Malatya Hayvanları Koruma Derneği (MAHAYKOD) Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Uğur, “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisi C.A’nın sahiplendiği kediyi vahşice öldürerek görüntülerini sosyal medyada paylaşması, ülkemizin dört bir köşesinde her gün yaşanan vahşetin gündeme gelmesine sebep oldu. Şikayetler sonucu gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. Çünkü Türkiye'deki yasalara göre hayvan vahşet ve işkence suç sayılmıyor tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi ''kabahat'' kapsamına giriyor. Can alan bir katil cezalandırılmadıkça, bu tür vahşetler devam edecektir” dedi.

“AYNI ŞİDDET BİZE VE SEVDİKLERİMİZE DE UYGULANACAKTIR”

Uğur, olayın cezasız kalmasının kendilerini derinden üzdüğünü kaydederek, şunları ifade etti: “Üzülerek söylüyorum ki Eskişehir de yaşanan bu olay Ülkemizde yaşanan yüzlerce olayların sadece küçük bir örneği. Havladığı, komşuyu rahatsız ettiği, mikrop saçtığı veya sadece görmekten bile rahatsız olduğu bahanesiyle doğada, en az bizim kadar yaşam hakkına sahip olan dostlarımızın yaşam alanlarını gasp ettiğimiz yetmezmiş gibi zaten zor olan yaşamlarını zulümlerle iyice zora sokuyoruz. Sorunun aslı kaynağı olan Belediyelerin görevi ihmali, eğitimsizlik, sevgisizlik ve tahammülsüzlüğün yanı sıra gençlerimize ve çocuklarımıza kötü örnek olan bu davranışların kanunlarımız tarafından cezasız kalması bizi daha derinden üzmektedir. Dinimize, kültürümüze, örf ve adetlerimize ters düşen bu vahşete artık kanunlarımızda duyarsız kalmamalı. Hayvanlara zulmeden ruh sağlığı bozuk insanların ''sadece bir kaç hayvanın hayatını etkiliyor'' diye yanlış bir kanıya varmış insanlara hatırlatmalıyız ki; kalplerinde zerre kadar sevgi olmayan bu insanlar bir gün dolaylı olarak sizin hayatınızı da etkileyecek bu vahşet zamanla insana bir gün de size geri dönecektir. Şiddet uygulamak için öncelikle güçsüzler seçilir ve giderek büyür. Aynı şiddeti bizlere ve sevdiklerimize de uygulayacaklardır.”

“SOKAKTA YAŞAYAN DOSTLARIMIZIN HAK ETTİKLERİ YAŞAMA KAVUŞMASINI İSTİYORUZ”

Sokakta yaşayan hayvanların haklarının korunması için mücadele edeceklerini belirten Uğur, “Sokakta yaşam mücadelesi veren dostlarımızı, kanunların sokaklardan almasına asla izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız sokakta oynarken bir kedinin başını okşamanın keyfini alarak, kalplerinde sevgi, merhamet, sorumluluk tohumları yeşererek büyüsün istiyoruz. Sokakta yaşayan dostlarımızın ellerinden zalimce aldığımız, hak ettikleri yaşama kavuşmaları için Malatya Hayvanları Koruma Derneği ve gönüllü dostlarımızla gücümüzün son damlasına kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız