SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı İlk Bakanın Anısına

A- A+ PAYLAŞ

Ankara’da restore edildikten sonra kaderine terk edilen, son olarak çeşitli restoran zincirlerinin ilgisini çeken Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Milli Eğitim Bakanı, Malatyalı Mustafa Necati’nin adını taşıyan binayı, kültür ve ilk harf müzesi yapmak için Malatyalılar harekete geçti. Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Ankara Şubesi, Mustafa Necati Evi’ne talip oldu ve bunun için Kültür Bakanlığı’nı duyarlı olmaya çağırdı.

Genel Başkanlığını Malatyalı işadamlarından Nurettin Soykan’ın yaptığı MASTÖB Ankara Şubesi’nin 2. Başkanı Bahattin Atila, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Atila, “Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Ankara Şubesi olarak, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan Mustafa Necati Evi’ne Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde tahsis taleplerimizi ilettik. Bu binayı bu kadar önemli kılan ve sahiplenmeyi gerektiren husus, Mustafa Necati Bey’in Malatya ile olan ilişkisidir” dedi.

1864 yılında İzmir’de dünyaya gelen Mustafa Necati Bey’in Horasan’dan Anadolu’ya gelerek Darende’ye yerleşen Ahmet Han’ın onuncu batında torunu olduğunu söyleyen Bahattin Atila, babasının Darendeli Halit Bey, annesinin de Elbistanlı Mustafa Necati Efendi’nin kızı Naciye Hanım olduğunu söyledi.

MASTÖB Ankara Şubesi 2. Başkanı Bahattin Atila, konuyla ilgili olarak daha sonra şunları söyledi:

“İşte bu değerli şahsiyetin evini kültürümüze kazandırmak amacıyla Ankara’daki Malatyalılar olarak harekete geçtik. Sayın Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay’ın da Meclis kürsüsünden ifade ettiği gibi, bu binanın bir köfteci dükkanı ya da bir fasulyeci olmasına gönlümüz razı değildir. Kültür Bakanımızın bu isyanı üzerine MASTÖB olarak harekete geçtik.

MASTÖB olarak derneğimizin amacı; söz konusu evin, turizm veya sosyal tesis amaçlı bir ticari meta olarak değerlendirilmesini değildir. Derneğimiz bu binaya, “İlk Harf ve Kültür Müzesi” projesi adı altında bir proje için taliptir. Türkiye’nin ilk Milli Eğitim Bakanlarından, Kurtuluş Savaşı kahramanı ve yüce Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşı, Mustafa Necati Bey’e layık bir eğitim yuvası yapmak için hazırız. Bu talebimizin değerlendirileceği inancındayız.”

HABER-FOTO: Ramazan DURMUŞ- MASTÖB

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız