SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İzmir'deki FETÖ Operasyonu ve Malatya Ayağı

0
Güncellendi - 2016-08-08 16:14:19
İzmir'deki FETÖ Operasyonu ve Malatya Ayağı
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ kapsamında İzmir'de gözaltına alınan işadamı Kavuk'un babası da Malatya'da gözaltına alındı.

FETÖ soruşturması kapsamında aralarında İzmir'de Malatyalı iş adamı Abdullah Kavuk ve kardeşinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Bu arada, işadamının Malatya'da yaşayan babası AKP'nin Yeşilyurt eski belediye başkanı Mehmet Kavuk'un da bu sabah gözaltına alındığı bildirildi.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. 2 bin kadar çalışanı bulunan Kavuklar'ın 2014 yılı cirosu 750 milyon TL.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlanmasına yönelik bu sabah operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirlenirken, belirlenen adreslere giden Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri 10 kişiyi gözaltına aldı.

abdkavukGözaltına alınanlar arasında gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Abdullah Kavuk (yandaki fotoğrafta) ile amcaoğlu Mehmet Kavuk ve bazı iş adamları ve şirket yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi.

Söz konusu kişilerin, FETÖ/PDY üyesi olmak ve örgüte finans sağlamak iddialarıyla gözaltına alındıkları belirtildi.

Abdullah Kavuk, aynı zamanda, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyeleri arasında yer alıyordu.

Abdullah Kavuk, Çeşme’deki yazlığında Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kavuk’un babası Mehmet Kavuk da memleketleri Malatya’da gözaltına alındı.

Mehmet Kavuk'un, sürdürülen soruşturmanın merkezi olması nedeniyle İzmir'e gönderildiği öğrenildi.

TUTUKLANAN İŞADAMIYLA BAĞLANTI ÇIKTI

Gözaltına alınan sanıklar arasında kentte iş dünyasında ’imamlık’ yapan kişilerin de bulunduğu belirtildi. Bu ’örgüt imamların’, iş dünyasındaki FETÖ üyeleri arasındaki bağlantıyı sağladıkları, cemaate para akışlarını koordine ettikleri ileri sürüldü. Bunun yanı sıra Kavuklar Grup şirketlerinin hesaplarında da yoğun bir yabancı para hareketliliğinin olduğu polisin araştırmalarında ortaya çıktığı idida edildi.

İddiaya göre geçen aylarda tutuklanan Üniversal Kimya’nın sahibi olan Emir Ağbaş ile de irtibat tespit edildi. Üniversal Kimya ile Kavuklar Grup şirketleri arasında himmet paralarını, akladıklarına ilişkin belgelere ulaşıldığı söylendi. Polis, bu paraların nasıl aklandığını belirlemek için bilgisaryara el konulduğunu söyledi. Ele geçen belgelerden şirketlerin cemaate yöntemlerle finansal destek sağladığının ortaya çıktığı ileri sürüldü.

ÜNİVERSİTESİ DE KAPATILMIŞTI

Darbe öncesinde, FETÖ’ye yönelik operasyonların sıklaşması üzerine Abdullah Kavuk, sahibi olduğu Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini, eski bakanlardan Işılay Saygın’a devretmişti. Gediz Üniversitesi, bu değişikliklere rağmen darbe teşebbüsünden sonra Kanunu Hükmündeki Kararname ile kapatılmıştı.

Bu arada aile adına açıklama yapan Abdullah Kavuk’un oğlu Mehmet Kavuk ise yargı sürecini takip ettiklerini ifade etti.

AA- hurriyet.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • vatandas (7 yıl önce)
    Yokmu yeni bir gelişme konu ile ilgili admin.maaş almayan başkandı vay be şimdi fetöden gözaltında.ah ulan siyaset sen neymişsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Son 10 yılda kim hızlı büyümüşse mutlaka fetonun parmağı vardır
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet şerif (7 yıl önce)
    Admin attığın başlıkla haberin içeriği uyuşmuyor başlıkta malatyalı iş adamı diyorsun içerikte ise İzmirli iş adamı olmuş kusura bakma ben biraz böyle şeylere takıntılıyım :)
    0
    0
    Yanıtla