SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı İş Adamı Tutuklandı, Oğlu Serbest

0
Güncellendi - 2016-08-26 04:48:06
Malatyalı İş Adamı Tutuklandı, Oğlu Serbest
A- A+ PAYLAŞ

İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında Malatyalı Abdullah Kavuk ile oğlu Metehan Kavuk'un da bulunduğu 18  iş adamlarının da bulunduğu 18 kişi adliyeye çıkarıldı. Metehan Kavuk, adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, babası Abdullah Kavuk tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı ileri sürülen iş adamlarına yönelik art arda operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen iş adamları Kavuklar Şirketler Grubu Başkanı Abdullah Kavuk, Kavuklar Şirketler Grubu'nun Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay, Lezita Tavukçuluğun sahibi Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu, Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim kurulu Başkanı Kamil Karakaş'ın da bulunduğu 17 iş adamı ve eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Daha sonra şüpheliler Yeşilyurtta bulunan emniyet binasından 'silahlı terör örgütü üyesi oldukları', 'örgüte finansal destek sağladıkları' ve 'örgüt adına faaliyette bulundukları' iddiasıyla bu sabah adliyeye sevk edildi.

OĞLU SERBEST..

Tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderilen 13 şüpheliden 6'sı, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" ve "örgüte finansal destek sağladıkları" suçundan tutuklanırken, aralarında, Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk'un oğlu Metehan Kavuk ve Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş'ın da bulunduğu 7 şüpheli ise, yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BABAYA TUTUKLAMA..

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında İzmir’de gözaltına alınan ve aralarında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ve eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan’nın da bulunduğu 5 kişi "Silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgüte finansal destek sağlamak" suçundan nöbetçi mahkemece tutuklandı.

SABAH'TAKİ İDDİA..

Bu arada, sabah.com.tr'de yeralan bir haberde, İzmir'deki operasyonun şüphelileri hakkında çeşitli iddialarda bulunuldu.

Haber şöyle:

"Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) 'babalar grubu' olarak tanındığı iddia edilen Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay, Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ve kuyumcu Kamil Karakaş'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi hakim karşısına çıktı. İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen işadamlarıyla ilgili soruşturmada önemli detaylar ortaya çıkıyor.

ABD'DE ŞİRKET KURMUŞLAR

Ahmet Küçükbay, Abdullah Kavuk ve Kamil Karakaş'ın da aralarında bulunduğu işadamlarının Gediz Üniversitesi ile Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nu (ESİDEF) kurarak, orta ve alt kademelerde bulunan işadamlarıyla toplantılar düzenledikleri, onları FETÖ'ye kazandırdıkları belirtildi. İşadamlarının, FETÖ'nün firarda olan Ege bölge imamı Bekir Baz'a bağlı oldukları, ayrıca yanlarında da sürekli değişen imamların görev aldıkları bilgisi verildi. İşadamlarının genellikle yurtdışında, özellikle de ABD'de şirket kurdukları, Türkiye'deki firmalarla bunlar arasında ticari ilişki varmış gibi gösterip, himmet paralarını aktardıkları da suçlamalar arasında yer aldı. Ayrıca imamların da paraları kuryeler aracılığıyla yurtdışına gönderdiklerine, ABD'de cemaate yakın düşünce kuruluşlarına para aktardıklarına, polisin tespitleri arasında yer verildi.

ALFEMO'NUN SAHİBİ FİRARDA

Soruşturma kapsamında Alfemo mobilyanın sahipleri Ramazan Davulcuoğlu, Durmuş Ali Davulcuoğlu, Mesut Davulcuoğlu, Şaban Davulcuoğlu ile Abdullah Kavuk'un kardeşi Şahin Kavuk'un firari olarak arandığı öğrenildi."

İzmir, iha- sabah.com.tr

[caption id="attachment_169145" align="alignnone" width="700"]KAVUKLAR ŞİRKETLER GRUBU BAŞKANI ABDULLAH KAVUK (SAĞDAKİ) ADLİYEYE SEVK EDİLENLER ARASINDAYDI. (ATAKAN ŞEN/İZMİR-İHA) KAVUKLAR ŞİRKETLER GRUBU BAŞKANI ABDULLAH KAVUK (SAĞDAKİ) ADLİYEYE SEVK EDİLENLER ARASINDAYDI. (ATAKAN ŞEN/İZMİR-İHA)[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Haknizam (7 yıl önce)
    Her kim ki bu suça bilerek iştirak etmiş, hepsini Allah affetsin. Ticaret çok zor iş. Düşünün ki bir ticari girişimde bulunacaksınız, ileriye dönük hiç bir kaygınız olmayacak. FETÖ yıllarca böyle ticaret yaptı. Bünyesinde barındırdığı kişiler, birbirini destekleyerek ticarette bu kadar büyüdüler. Diğer ticari faaliyetlere büyüme imkanı sağlamadılar. Kimileri battı, kimilerinin aileleri dağıldı. Neydi asıl mesele.. Bunlar iyi Müslüman, bunlardan alalım. Alın size iyi Müslüman ! Bu günaha çoğu şuursuz ortak oldu. Haram paralar üzerine kurulu tezgahtan birçokları geçti. Ne çabuk unuttunuz, işyerlerinde koltuklarının hemen yanı başındaki göstermelik namazlıkları, masalarının altındaki takunyaları, sözde görülmeyen yerlere koydukları kabak gibi ortada Fetöşün kitaplarını. Şimdi anladınız mı neyi simgelediklerini. Ama benim cahil insanım ne yaptı, bunlarda bizdenmiş. Bunlardan alalım veya bunlar gibi görünüp ticaretimize bakalım. Göz göre göre yanlışın içinde bulunan herkese soruyorum. İçiniz ne kadar rahat. Çok merak ediyorum. Oğlunuz var kızınız var. Yüzlerine rahatlıkla bakabiliyor musunuz?
    0
    0
    Yanıtla