SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyalı İşadamı Satın Aldı''

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Eminönü'ndeki tarihi Gedikpaşa İlköğretim Okulu'nun satışı ile ilgili iddialar, Hürriyet Gazetesi'nde Yalçın Bayer'in "Yeter Söz Milletin" köşesinde yeraldı. Yazıda, yaklaşık 2.5 dönüm alanı bulunan bu yerin, Malatyalı işadamı Mehmet Çeker tarafından satın alındığı öne sürülürken, sehven "21.4 bin YTL" olarak belirtilen satış bedelinin, 21.4 trilyon TL olduğu da iddia ediliyor. Nitekim, bu satışla ilgili daha önce Milliyet'te yeralan bir haberde, "İstanbul Özel İdaresi İl Encümeni, satışı 5 yıldır gündemde olan Gedikpaşa İlköğretim Okulu'nu resmen satışa çıkardı. Eminönü Mimar Kemalettin Mahallesi'nde bulunan okula biçilen değer 17 milyon 250 bin YTL. KDV'si 3 milyon 105 bin YTL olan okulun KDV dahil tahmini bedeli 20 milyon 350 bin YTL'ye ulaşıyor." bilgileri yeralıyordu.

İşte Hürriyet'teki o yazı..

...

"..MİLLİ Eğitim Bakanlığı, merkezdeki okulları 'rant' uğruna satma kararı verdi ya... İlk uygulama dün gerçekleşti; Eminönü'nde Ordu Caddesi üzerindeki tarihi Gedikpaşa İlköğretim Okulu, 21.4 bin YTL'ye Malatyalı işadamı Mehmet Çeker tarafından Özel İdare'den alındı.

CHP Denizli Milletvekili Mehmet Gazalcı, daha üç gün önce bakan Hüseyin Çelik'e, Kadıköy, Maçka, Eminönü, Bakırköy, Levent ve Ortaköy'de merkezi yerlerdeki bu okulların satışına neden gerek duyulduğunu sorarken "Mirasyedi konumuna düşmeyecek misiniz?" diye sormuştu?

Edebiyat Fakültesi'nin karşısında bulunan 2.535 m2'lik okul Ahmet Çetinsaya'nın Eminönü Belediye Başkanlığı (1995-99) döneminde belediyeye alınmıştı. Çetinsaya buraya otel yapmayı düşünüyordu. Ancak CHP'li üyelerin itirazı üzerine dönemin valisi Kutlu Aktaş satışı iptal etti. Olay yargıya intikal etti, okul mahkeme kararıyla Özel İdare'ye geçti. FP'li Lütfi Kibiroğlu burayı Semt Konağı yapmak istiyordu. AKP gelince işin üzerine atladı, bu alanı imar planlarına 'ticaret alanı' olarak geçirdi. Nitekim planlar Büyükşehir'den geçirildi. Özel İdare de satışı uygun görerek, okul yerini kapalı zarf usulü ile satışa çıkardı. Muammen bedeli 17.2 bin YTL idi. Kapalı zarf olunca da ihaleye üç kişi katıldı; Tacettin Coşkun ve Koala İnşaat'ın tekliflerinin üzerinde fiyat veren Mehmet Çeker'in 'Erpet Turizm İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.'de kaldı tarihi okul...

İhaleye iki gün önce girme kararı verdiğini söyleyen Çeker, Malatyalı bir işadamı... Eminönü Belediye Başkanı AKP'li Nevzat Er'in hemşehrisi. Er, AKP Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı birlikte Başbakan Erdoğan'ın avukatlığını yapmışlardı. Çeker'in, yerel seçimlerde Er'in yanında yeraldığı biliniyor.

21.11.2005'de Hürriyet'te yer alan söyleşisinde "(2001 krizinde) Musalla taşına yatmış bir sanayiciyim. Beni Hüsnü Özyeğin (Finansbank) oradan kaldırıp, yeniden sanayiciliğe döndürdü" demişti. Gebze'de Işık Plastik'in sahibi, sera örtüsü ve plastik boya üretiyor. 2002'de 8 milyon dolar cirosu 2005'de 40 milyon dolara yükselmiş.

Eminönü'nde bugün 600 otel, binlerce işyeri var.

Yarımadaya işmerkezi değil kültür merkezi lazım.

Bir meclis üyesinin söyledikleri ilginç:

"Okulun altında tarihi eser var, vakıf olayı var diye çok kişiyi ihaleden ürküttüler. İhaleye adamlarını soktular. Sırada Ortaköy'deki Yüzme İhtisas'ın yeri, daha önce yanan Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu var..."

Artık kimse trafikten bunalıyoruz diye yakınmasın."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız