SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı İşadamı ve Oğluna FETÖ'den Ceza

0
Güncellendi - 2018-09-29 03:50:19
Malatyalı İşadamı ve Oğluna FETÖ'den Ceza
A- A+ PAYLAŞ

İzmir'de, FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla yargılanan işadamları arasında bulunan, kapatılan Gediz Üniversitesinin Malatyalı kurucu üyesi Abdullah Kavuk ile oğlu Metehan Kavuk'a hapis cezası verildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Küçükbay Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Ahmet Küçükbay, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyesi Abdullah Kavuk, oğlu Metehan Kavuk ve kuyumcu Şeref Sipahi'nin yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, savcının sanıklar hakkında, "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle verdiği mütalaasının ardından söz alan sanıklar esasa ilişkin savunma yaptı.

Duruşmada savunma yapan sanıklar Abdullah Kavuk ve oğlu Metehan Kavuk, diğer sanıklar ile sanık avukatları beraat istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Abdullah Kavuk, Küçükbay ve Sipahi'nin, "terör örgütüne finans sağlamak" suçundan beraatine karar verirken, "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan Abdullah Kavuk'a 13 yıl, Şeref Sipahi'ye 9 yıl 6 ay, Metehan Kavuk'a 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Aynı suçtan 13 yıl hapis cezası verdiği Ahmet Küçükbay'ın etkin pişmanlık hükümleri uyarınca cezasını yarı oranında düşürerek 6 yıl 6 aya indiren mahkeme heyeti, yargılama aşamasında verdiği bilgiler ve duruşmalardaki iyi halini gözeterek cezayı 5 yıl 5 aya düşürerek, sanığın tahliyesini kararlaştırdı. Abdullah Kavuk'un tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, Sipahi'nin de hükümle tahliyesini kararlaştırdı.

Süreç

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 6 ve 8 Ağustos'ta örgüte finans sağladıkları iddia edilen iş adamlarına yönelik operasyonlarda aralarında TMSF'ye devredilen Küçükbay Şirketler Grubu sahibi Ahmet Küçükbay ile gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk'un da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

İzmir'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 30 Temmuz'da düzenlenen operasyonda da FETÖ'nün Ege Bölgesi'ndeki para trafiğini yürüttükleri, iş adamlarından topladıkları yüklü miktarda bağışı örgüte aktardıkları iddia edilen kuyumcu Şeref Sipahi yakalanmıştı. Sipahi'nin de Küçükbay ve Kavuk gibi kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucularından olduğu iddia edilmişti.

İddianamede, sanıklar Küçükbay, Abdullah ve Metehan Kavuk ile Sipahi'nin, "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edilmişti.

İzmir, iha- AA- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Abdullah ve Metehan Kavuk

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız