SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı İşadamı..'

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci Sabahattin Önkibar, Yeniçağ Gazetesi'ndeki köşesinde bazı MHP'lilerin sızdırılan kasetleriyle ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin suçladığı İ. Faruk Bayındır adlı kişinin ilişkilerini yazdı. Yazıda, işadamı Ahmet Çalık'ın eniştesi olan Malatyalı işadamı A.Kadir Taçyıldız'ın da adı geçiyor.

Önkibar'ın bugünkü Yeniçağ'da yayınlanan yazısı şöyle:

"İşte Bahçeli’nin işaret ettiği o adamın esrarengiz ilişkileri?

Bugün MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sızdırılan malum kasetler bağlamında işaret ettiği İ. Faruk Bayındır’la ilgili bazı bilgiler aktaracağım.

İTO kayıtlarına göre 667998 sicil nolu Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık Ltd. Şti.

2 Haziran 2008’de kurulmuş. Ortakları İ. F. Bayındır ve Betül Özbey Bayındır.

Daha önce bu şirketin ortağı olup da ayrılanlar arasında bir isim dikkat çekiyor:

Halil İbrahim Koca... Koca Hukuk Bürosunun sahibi.. Buraya dikkat, kendisi Emniyet Genel Müdürlüğünün avukatlarından... Ayrıca Polis Okullarında Kamu Hukuku ve İnsan Hakları dersleri veriyor.

Bu kişinin yolu 16 Eylül 2008’de kurulan Borajet unvanlı bölgesel havayolu şirketinde bir kez daha Bayındır ile kesişmiş.. İkisi de Borajet’in ortaklarından. (Şu anda değiller ama Borajet’in hukuk işlerini H. İbrahim Koca takip ediyor.

Faruk Bayındır’ın 2008 yılında çıkarttığı Aviation Turk isimli sivil havacılık dergisinde de Koca’nın yayın kurulunda yer aldığı görülüyor. THY Eğitim Başkanı Selman Nas da bu kurulda.

Hülasa, Koca ile Bayındır en azından son 3 yıldır anca beraber, kanca beraber pozisyonundalar.

Borajet’i bu noktada irdelemekte fayda var. Bu şirketin büyük ortağı Yalçın Ayaslı isimli bir profesör. ABD’de yaşıyor. Bundan 3 sene önce Borajet’i kuruyor. O tarihte ortaklar arasında Koca ve Bayındır da var. 100 milyon dolara yakın para harcıyor. Fakat şirket bir türlü kâr edemiyor.

Nihayet imdada THY yetişiyor. Borajet filosundaki uçaklardan ikisini kiralayıp Bora’yı rahatlatıyor. İlginç olan Bora sürekli zarar yazdığı halde ABD’deki patron devamlı para gönderiyor. Anlaşılan pek de umurunda değil.

Ayaslı’nın Taksim Gezi Parkının tam karşısında Türk Amerikan Kültür Merkezi diye bir kuruluşu var. 24 saat açık.. Aynı binada Bora Turizm de yer alıyor. Gezi Parkının tam karşısında, Divan otelin çaprazına düşüyor.

Dönelim tekrar Bayındır’a... Bayındır’ın bir başka şirketi de Tarkim Global Havacılık (İTO sicil 750892) 15.10.2008’de kurulmuş.. Ortakları; İ. F. Bayındır, Atalay Candelen,Yavuz Serkan Yazıcıoğlu, Furkan Mehmet Taçyıldız ve Abdülkadir Taçyıldız...

Son isme dikkat!.. A. Kadir Taçyıldız... Malatyalı bir işadamı...

Taçyıldız bilmediği bir işe Bayındır ile girecek kadar güveniyor anlaşılan. Taçyıldız aynı zamanda Saraybosna Eğitim, Öğretim ve Geliştirme Vakfının da Mütevelli Heyet üyesi.. Peki bu vakıftaki diğer üyeler kim? En dikkat çekeni Remzi Gür...

İlişkiler ilginç..TIR işletmeciliğinden Yalçın Ayaslı adına 50 milyon dolarlık iş jeti sipariş etmeye, beraber havayolu kurmaya kadar giden bir çizgi...

Dileriz bu bilgiler sütunumuzda yayınlandığında “komployu ortaya çıkarmakla görevli olanlar” bunlardan yararlanırlar! Tabii niyetleri varsa..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız