SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı İşadamları Gelsin'

A- A+ PAYLAŞ

Senegal'ın Ankara büyükelçisi Babacar Carlos, Malatya'da.. Belediye başkanı Cemal Akın'ı da ziyaret eden büyükelçi, Malatyalı bir ailenin ülkesinde yatırım yaptığını belirterek, yatırımcıları ülkesine çağırdı.

Büyükelçinin Akın'a yaptığı ziyaretle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Senegal Büyükelçisi Babacar Carlos, beraberinde Senegal Ticaret Ataşesi Fall Hüseyin ve Malatya Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza ile birlikte Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret etti.

18 Ekim Perşembe günü gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Senegal ve Türkiye’nin kültürel, sosyal ve ekonomik alanda iyi ilişkiler içerisinde olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Senegal ve Türkiye aynı kültürün mensubu iki ülkedir. Bundan sonra Senegal’le daha yakın ilişkiler içerisinde olacağımıza inanıyorum. Dayanışma içerisinde Türkiye ve Senegal bir birlerine hizmet ve fayda üretecektir. Senegalli kardeşlerimizi Malatya’da ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Malatya’da olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyleyen Senegal Büyükelçisi Babacar Carlos, ise “Yapılan karşılama ve misafirperverlikten çok etkilendim. Türkiye ve Senegal arasında kültürel olarak benzerlikler var. Türkiye ile Senegal arasındaki iyi diyalog, ilişkilerimizin daha iyi yerlere gelmesini sağlayacaktır” dedi.

Malatyalı iş adamlarını Senegal’e yatırım yapmaya çağıran Büyükelçi Carlos, ülkelerinde birçok yatırım fırsatı olduğunu, bu fırsatlardan yararlanan bir Malatyalı ailenin Senegal’e yatırım yaptığını da söyledi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ziyaretin anısına Senegal Büyükelçisi Babacar Carlos ve Senegal Ticaret Ataşesi Fall Hüseyin’e, kayısı ve kayısı kristali hediye etti.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın kayısı hediye etmesi üzerine Büyükelçi Carlos, “Malatya kayısısı çok güzel. Çünkü diğer kayısılardan farklı olduğunu biliyorum” dedi.."

TSO'DA..
Senegal Ankara Büyükelçisi Babacar Carlos Mbaye, Malatya'dan bir firmanın ülkelerine un fabrikası kurması nedeniyle incelemelerde bulunmak üzere Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulundu.

Senegal Büyükelçisi Babacar Carlos Mbaye, çok samimi ve sıcak bir ortamda karşılaştıklarını söyleyerek, "Biz de Türkiye'nin bize göstermiş olduğu samimiyeti gösteriyoruz. Ciddi bir ilişki kurma çabası içerisindeyiz. Ticari ilişkilerimiz daha gelişmemiş ama çok üretken bir temel atılmış. İyi niyet söz konusu. Büyük bir dostluk ve samimiyet var. Kurumsal bir çerçeve yaratılması, bir ticari anlaşma yapılması gerekiyor" dedi.

Senegal'a yatırım yapılmasının aynı zamanda Senegal'a komşu ülkelerdeki ticaret potansiyelinin de kullanılması anlamına geldiğini söyleyen Büyükelçi Babacar Carlos Mbaye, "Senegal bir giriş limanıdır. Senegal ile İstanbul arasında bir uçak hattı oluşturulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza ise Türkiye ile Senegal arasındaki ticaretin geliştirilmesini istediklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız