SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı İşadamları Girmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, hükümetin aldığı ekonomik kriz önlemlerinin yerinde olduğunu söyledi. Erkoç, satışa çıkarılan Vagon Onarım Fabrikası ihalesine Malatyalı işadamlarının girmesini de istedi.

Malatya TSO Meclisi, ekim ayın toplantısını meclis salonunda yaptı. Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye'nin gelişmiş ülkeler arasındaki yerini alabilmesi için büyüme hedefini yüzde 7'lerde tutması gerektiğini belirterek, ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle büyüme hedefi oranın bu yıl düşük olacağının beklendiğini söyledi.

Yaşanan krizden dolayı bir pazar daralmasının yaşanacağını belirten Erkoç, "Türkiye, özellikle yeni pazarlar bularak, pazar çeşitliliğini arttırmalı. Pazar çeşitliliğimiz artarsa, Türkiye bu krizden çok az bir şekilde etkilenerek çıkacaktır" dedi.

TSO Başkanı Erkoç, hükümetin aldığı tedbirleri yerinde gördüklerini ve bu durumdan dolayı sevindiklerini ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu'da en büyük sorunun terör sorunu olduğunu belirten Erkoç, bölge için uygulanan teşviklerin en az 1 yıl süreyle devam ettirilmesini istediklerini söyledi.

GAP Projesi ile ilgili yatırımların hızlandırılmasını istediklerini ifade eden TSO Başkanı Erkoç, Malatya Vagon Onarım Fabrikası ile ilgili özelleştirme ihalesinde teklif verme süresinin 4 Aralık 2008 tarihine ertelendiğini ve ihaleye Malatyalı işadamlarının girmesini istediklerini kaydetti.

Erkoç, Ahilik Haftası'nın Malatya'da coşkulu bir şekilde kutlandığını belirterek, Ahilik Haftası kutlamasının üniversitede yapılması ile üniversite-halk kaynaşması için bir adım atıldığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız