SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı İşçilere Destek

A- A+ PAYLAŞ

Yurt Partisinin Malatyalı Ankara İl Başkanı ve Ankara Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Battal Yıldız beraberindeki arkadaşları ile TEKEL işçilerini ziyaret etti ve Malatyalı işçilerin öğle yemeklerini sağladı.

Yıldız yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

“Öncelikle Yurt Partisi İl Başkanı ve Malatyalı hemşeriniz olarak siz saygıdeğer TEKEL işçilerinin onurlu hak arama eylemini desteklemek için buradayız.

Arzumuz, ülkeyi yöneten siyasilerin, tüm TEKEL işçilerimizin bu zor şartlardaki eylemine kulak vermesi ve onların mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmaları bir an önce yapmasıdır.

Biz de tüm Türkiye gibi sizlerin mağduriyetini ve zor şartlardaki eyleminizi destekliyoruz.”

Yurt Partisi Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Kamil Göksu da Ankara İl Başkanı Battal Yıldız’a destek vermek amacıyla bir konuşma yaptı. Göksu konuşmasında, “İşçileri ciddiye almayan siyasileri yarın sandık başında siz de ciddiye almayın” dedi.

Göksu, şöyle konuştu:

"İşçileri ciddiye almayan siyasileri siz de ciddiye almayın. Askerine, polisine kurşun sıkanları muhatap alan hükümet iş ve ekmek mücadelesi veren işçi kardeşlerimizi görmezlikten geliyor. Şu manzaraya bir bakın yürek dayanır mı? Bir devlet böyle mi yönetilir? İşçisine zulmeden bir hükümet dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Bu işçiler neden umurunuzda değil? Hangi millete hizmet ediyorsunuz?
İşçisiyle inatlaşan bir hükümet olur mu? Ekmek kavgası işçilerin statüsünü güvence altına alacak bir çözüm bulmaktan aciz misiniz?

Tekel fabrikaları da diğer kitler gibi satıldı ve sermayeye peşkeş çekildi. Satılan Tekel fabrikaları işçilerinin kazanılmış hakları gasp edilerek kölelik koşulları dayatılmaktadır. TEKEL işçilerinin toplumsal desteği de arkasına alarak bu mücadelesiyle yalnız devletin gerçek yüzünü açığa çıkartmıyor, aynı zamanda uzlaşmacı sendika ağalığını da teşhir ediyor.

Ben sonuç olarak şunu söylüyorum. Burada Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Abaza’sıyla, Kürt’üyle hep bir arada bir hak mücadelesi veriyorsunuz. İşte gerçek Türk milleti budur.
Türk milleti hakkını gasp ettirmeyen onurlu, şerefli bir milletler topluluğudur. Siz tekel işçileri direnişinizle bize tarihimizdeki o anlı şanlı Türk milletini hatırlatmaktasınız. Türkiye’nin dört bir yanından gelen işçilerimizi bu mücadelelerinden dolayı kutluyor, haklarını alarak yuvalarına sağ selim dönmelerini canı gönülden diliyorum."

TEKEL işçileri tarafından karşılanan grupla birlikte Malatyalı işçileri ziyaret eden Yıldız ve arkadaşları uzun süre hemşerilerimizle birlikte oldular ve sorunlarını konuştular.

HABER: Süleyman ÖZEROL
FOTOĞRAF: Cengiz ÖZER

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız