SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı İzciler de Orada

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:00:56
Malatyalı İzciler de Orada
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı izciler Erzurum Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampına katıldı. 

Malatya Öncü Gençlik Spor Ve İzcilik Kulübü'nde faaliyet gösteren 12 izci ve 6 lider, 26 Aralık'a kadar sürecek olan kampa katıldı.

Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Başkanı ve Kulüp Önderi Cengiz Uğur, "Allahuekber Dağları şehitlerimiz için bir anma töreni gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz bu yıl Allahuekber’de şehitlerimizi donarak kaybetmenin 100. yıldönümü. 10 yıldır Türkiye İzcilik Federasyonu olarak Allahuekber dağlarında şehitlerimiz için faaliyetler düzenlemektedir. Bu şehitleri anma haftasında diğer faaliyetlerde de yaptığımız gibi birebir çocuk ve gençlerimize her şeyi yaşatmaya çalışıyoruz. Yani ordumuz, Gaziler Köyü’ne ne zaman ulaşmışsa o zaman giriyoruz. Nasıl bayrak bulamayıp ta fethedince köyü caminin minaresinde ezan okuyarak askerlerimiz alay sancağı çektiyse onu taklit ediyoruz ve onların yürüdüğü yollarda, saatlerce yürüdükten sonra şehitliklerine ulaşıp orada çadırlar kurup eksi 45 derecede 2 geceyi şehitlerimizle baş başa geçiriyoruz. Bu faaliyete Türkiye genelinde yaklaşık bin dolayında izci katılıyor ve Türkiye dışından gelen izciler var. Yani Filistin, Lübnan, Ürdün, Sırbistan, Kosova ve Bosna gibi birçok ülkeden katılan izciler de oralardan gelip burada şehit olan dedelerini yalnız bırakmıyorlar" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız