SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı İzin Vermemeli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Sarayı'nın mimari projesini yapan Kent Bilimci Yüksek Mühendis Mimar Prof.Dr. Ahmet Vefik Alp, binada kendilerinin bilgi ve onayı dışında ilaveler ile değişiklikler yapıldığı duyumunu aldıklarını, bunu üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Alp, "Bu Eser Malatyalılarındır ve Malatya’nın simgesidir. ‘Ben Yaptım Oldu’ mantığı ile yapıya eklentiler ve/veya değiştirilmeler yapılmasına önce Başkan’ımız Sn. Ahmet Çakır ve sonra Malatyalılar izin vermemeliler, yapıyı korumalı ve kollamalıdırlar." dedi.

Malatya Belediye Sarayı'nda, proje dışı "gecekondu" bazı değişikliklerin olduğu yolunda yayınlanan haberlerin ardından bir açıklama yapan Prof.Dr. Alp, konuyu Belediye Başkanı Ahmet Çakır'la görüşmek istediklerini, ancak bunun mümkün olmadığını söyledi.

Alp'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"8 yıl emek ve 25.000.000 TL ye yakın bütçe ile tamamlanan Malatya Belediye Sarayı’nda proje müellifi olarak tarafımızın bilgi ve mutabakatı dışında bazı ilaveler ve değişiklikler yapıldığını Malatya yerel basınının aracılığı ile duyuyoruz. Bu gerek etik gerekse hukuk dışı durumu görüşmek üzere Sn. Başkan Çakır’a yaptığımız yazılı ve telefon müracaatlarımıza henüz bir geri dönüş olmamıştır.

Ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan Belediye Binamızın açılışı 2009 yerel seçimlerine ve Sn. Başbakan’ın o günlere tesadüf eden Malatya ziyaretine yetiştirilmek istendiğinden yapım son zamanlarında telaş ve acele ile devam etmiş ve birçok kusur ve eksik ile hizmete alınmıştı. Bizler bunların düzeltilmesini ve tamamlanmasını, Yapı’ya yakışan bir çevre düzenlemesi ve harici ışıklandırmanın tarafımızla istişare halinde gerçekleştirilmesini beklerken proje dışı bazı oda eklentileri ve mimariye yakışmayan güvenlik kulübeleri ve benzer ilavelerin yapıldığını üzülerek takip ediyoruz.

Eserimiz ‘Imar Yasası’ ve ‘Fikir ve Sanat Eserleri Yasası’nın koruması altındadır.

Amaç Malatya’nın yüksek menfaati doğrultusunda Yapının zaman içinde bozulmasını engellemektir.

Bununla beraber mimari bütünlüğü olumsuz etkilememek ve tarafımızın mutabakatı alınmak kaydıyla yapı bünyesinde gerebilecek değişikliklere itirazımız doğal olarak olmayacaktır.

‘Fikir Emeği’ ve Telif Hakkı’ na saygı’ çağdaş toplumların vazgeçilmezidir.

Bu eser Malatyalılarındır ve Malatya’nın simgesidir. ‘Ben Yaptım Oldu’ mantığı ile yapıya eklentiler ve/veya değiştirilmeler yapılmasına önce Başkan’ımız Sn. Ahmet Çakır ve sonra Malatyalılar izin vermemeliler, yapıyı korumalı ve kollamalıdırlar.

Daha önce, kaba inşaat sırasında da benzer nedenlerle maalesef yargıya gitmek zorunda kalmıştık. Bizler Belediye Binası ile ilgili konuların işbirliği ve karşılıklı anlayış içerisinde çözümlenmesinden yanayız ve konuları yerinde görüşmek üzere Sn Başkan’ımızın bizleri Malatya'ya davet etmesini bekliyoruz…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız