SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı, Kars'tan Ses Verdi!..

A- A+ PAYLAŞ

Hyundai yatırımı için Malatya'dan ses çıkmazken, Kars'taki Malatyalı bir akademisyen sessiz kalmadı.. Otomotiv fabrikası kurmak için yer arayan Hyundai firmasına, Malatya'da atıl durumda olan Vagon Onarım Fabrikası alternatifinin götürülmesi önerisine, Malatya'daki yerel kurum ve kuruluşlardan herhangi bir "destek" gelmezken, Kars'taki Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Yrd.Doç.Dr. Murat Kara duyarsız kalmadı ve konuyu, Hyundai'nin Güney Kore'deki üst yönetimine bir mektupla duyurarak, Malatya'ya yatırım konusunda ilgilerini istedi.

 Malatyahaber.com'da, söz konusu yatırımla ilgili olarak yayınlanan "Malatya'nın Sahibi Var mı?" başlıklı yazının ardından Yrd.Doç.Dr. Kara, editör İsmet Yalvaç'a gönderdiği mektupta girişimleri ve Hyundai yöneticilerine gönderdiği yazı hakkında bilgi verdi.

MALATYALI DUYARLILIĞI..

Malatya'nın sorunlarına, görev yaptığı Kars'ta bile duyarsız kalmayan Malatyahaber.com okuru Yrd.Doç.Dr. Kara'nın, İsmet Yalvaç'a ve Hyundai yetkililerine gönderdiği mektuplar şöyle:

"Sayın İsmet Bey,

Malatyahaber.com internet sitesinde Malatya Vagon Fabrikası yazınız üzerine Malatya sahipsiz değildir deyip Kore'deki Hyundai yöneticilerine kendim bir mektup yazıp Malatya Vagon Fabrikası hakkında inceleyip eğer beğenirlerse yatırım yapmaları için davet ettim. İnşaallah Hyundai'de e-mailleri alanelemanlar mektubumu patronlarına iletirler. Mektubumda sadece bir hemşehri vatandaş olarak Malatya Vagon Fabrikası için daveti yaptığımı belirtip,Türkiye’ye uzmanlar göndererek bu fabrikayı incelemelerini ve detaylı bilgi ve rehberlik için Malatya Ticaret Odasıyla ilişki kurmalarını istedim. Onlara Fabrikanın muazzam büyüklükte olduğunu, çevresindeki kendisine ait büyük araziden ve lojmanlardan, Malatya'nın nüfusundan ve Mersin Limanına yakın sayılabileceğinden bahsettim. Kısacası  Hyundai yetkililerinin araştırmalarını istedim. Tabii benim yaptığım  sadece Nasreddin Hoca misali göle yoğurt çalmak, belki tutar diye  (milyonda bir ihtimal olsa dahi). Bu arada Hyundai şirketinin tüm başkan ve  başkan yardımcıların e-mailleri ve posta adresleri Hyundainin internet  sitesinde var. Ayrıca Türkiye'de Hyundai yetkilileride var ama bence önce  Koredeki yöneticilerle yazışmak daha iyi olur. Bu devletin işi değil, özel  müteşebbisin işi olmalı. Bizim Malatyalı işadamları veya Malatya Sanayi ve  Ticaret Odası onlarla iletişim kurabilirler. Hem böyle daha ciddi olur.

Hyundai Web Adresi: http://worldwide.hyundai-motor.com/

E-mail adresleri: projjk@hyundai-motor.com ve swpark@hyundai-motor.com

Mektubun bir kopyasını içeren ve durumu Türkçe anlatan bir e-postayı size,  Malatya milletvekillerine ve Ticaret odasına bir kez gönderdim ama ne  yazıkki e-mailler sizinki hariç geri döndü. Belki benim e posta sistemimde  hata var veya onlarınki aşırı dolu idi. Mektup ektedir..

Selam ve saygılarımla

Yrd.Doç.Dr. Murat KARA
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Parazitoloji Anabilim Dalı 36100 Paşaçayırı/ Kars
Tel.: (474) 242 6801 /1145- Cep-1: 0505 795 0247 Cep-2: 0543 535 7479 "

 

HYUNDAİ YÖNETİCİLERİNE GÖNDERİLEN MEKTUP..

"Dear Respected  Sir  Mong-Koo Chung  and  Sir Dr. Dong-Jin Kim

 

We heard that Hyundai Company is planning to invest and build an automotive factory.  There is an extremely huge  new building in Malatya City of the Republic of Turkey. This giant building was built to manufacture train   locomotives and railway cars. Later on the Turkish government gave up producing train wagons because of economic crisis in 2001. Since then, this gigantic building is completely empty.

 

This building as known as " Malatya Vagon Fabrikası" which has   42.000 meter squares of roofed area. It has also very big empty fields and empty accommodation  apartments for workers. This building belongs to the State. I think they may hire   or sell this building to the Hyundai Company.   Malatya has a population about 500.000. Malatya has an industrial background. It has several hundreds small or big factories. It is close to Mersin Seaport around 400 km. There is a railway route from Malatya to the Mersin seaport.  .  Could you think about considering this building   to manufacture Hyundai cars?

 

I am a fellow countryman of Malatya . My love to Malatya is very big.  I want Malatya  to be well developed and more prosperous. Therefore, I am writing this letter to you as a citizen.  To learn and investigate about Malatya, Could you ask your staff in Turkey or Could you send investment  inspectors to Turkey to search about Malatya and this gigantic building?

 

I am giving the address of  Trade  Department of Malatya below. They can guide you.  I am looking forward to hearing from you. I thank you in advance for myself and in the behalf of Turkish people of Malatya, Turkey .

 

Best regards

 

Murat Kara

Turkey

 

 

Detailed Information about the giant Building can be taken from the address:

Malatya Sanayi ve Ticaret Odası (Malatya Trade Department)

Inonu  Caddesi PTT Yani  No:1   44100  MALATYA / TURKEY

Phone:  +90(422)3237478-3237494
Fax:   +90 (422) 323 77 76"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız