SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Kimliğim Baki"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:36:31
A- A+ PAYLAŞ
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı'na atanan hemşehrimiz Prof. Dr. Yalçın Karatepe, TV Malatya'da yayınlanan;  Bülent Yalvaç, Rıfat Gökçe ve Hülya Kaya'nın sunduğu 'Malatya'nın Nabzı' programına telefonla bağlandı. Prof.Dr. Karatepe, “Benim sahip olduğum en büyük etiket Malatyalı olmaktır.” diyerek, Malatyalı gençlerin karamsarlığa kapılmadan çok iyi yerlere gelmeleri için,  gayret göstermeleri gerektiğini vurguladı. 
 
"38. DEKAN OLARAK İLK MALATYALIYIM"
 
Canlı yayın programına katılılan  Prof. Dr. Yalçın Karatepe; "Yapılan seçim sonucunda fakülte hocaları tarafından dekan olarak seçildim. YÖK’te atamayı geçen hafta Perşembe günü gerçekleştirdi. Çok sayı da Malatyalı hemşeriminde katıldığı törenle görevi devraldım. O açından çok mutluyum, hem de Malatyalı hemşerilerimin desteklerinden dolayı çok mutluyum. Hakikaten benim için çok anlamlı ve özel bir gündü. Şunu, çok rahatlıkla söyleyebilirim. Mülkiyeye dekan olan, 38. kişi olarak ilk Malatyalı dekanım. Törende Ankara Malatyalılar Dernek Başkanı Yakup Demir vardı. Doğanşehirliler Derneği'nden çok sayıda katılımcımız vardı. Babam, amcam geldi. Çok sayıda sevdiğim vardı. bu beni ayrıca onurlandırdı. " ifadelerini kullandı. 
 
"DUYGU YÜKLÜ BİR TÖRENDİ"
 
Mülkiyede ilk kez duygu yüklü bir tören düzenlendiğini ve bunun kendisini ayrıca mutlu ettiğini söyleyen Prof. Dr. Karatepe, " Çünkü ben kendimi bu ülkenin çocuğu olarak görüyorum Doğanşehir Lisesi’nden mezun oldum. Cumhuriyetin bana sunduğu bütün olanaklardan yararlanarak, önce Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde İktisat Bölümü'nü okudum sonra devletin verdiği bursla Amerika’ da yüksek lisansımı doktoramı tamamladım. Ve döndüm yıllar sonra zaman geçti, siyasal bilgiler gibi köklü bir fakültenin, çok önemli değişimlere imza atmış bir kuruluşunun başına dekan olarak geçmiş olmaktan çok mutluluk duydum. Aslında bunun benim için kişisel bir başarı olmadığını, bir Cumhuriyet başarısı olduğunu söylemek istiyorum. Tüm Malatyalı gençlerin sahip olduğu hayallere sahiptim. Bugün bunun zirvesine ulaştığımı düşünüyorum. Hele bir Malatyalı olarak ta buraya gelmiş olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. " ifadelerini kullandı. 
 
"MALATYALI KİMLİĞİMİ DEVRETMEYECEĞİM"
 
Cumhuriyetin bizlere sunduğu imkânlardan yararlanarak, bir yerlere gelme hakkına sahibiz.diyen Prof.Dr. Karatepe, Gençliğe Hitabe tartışmalarınada değinerek şunları söyledi; "Ben toplantı da şunu söyledim. Ülkenin içinde bulunduğu durumda Atatürk’ün Gençliği Hitabesi tartışılır hale geldi. Atatürk’ün Gençliği Hitabesi'nin öyküsüne baktığınız zaman Atatürk gençlere, şunu aşılama çalışıyor. Asla umudumuzu yitirmeyin. Yani koşullar ne kadar zor olursa olsun, Asla karamsarlığa kapılmayın.  Ben bunu kendime şiar edindim. Bizim  fakültenin mülkiyenin marşının çok önemli bir nakarat kısmı var. Orda der ki, ey vatan gözyaşların dinsin. Bu yazıldığı zaman 1. Dünya Savaşı'nın en korkunç, yaşandığı dönemde, Osmanlı'nın dağıldığı insanların umutsuzluğa kapıldığı bir dönemde, yazılan dizelerdir. Ve biz aradan 100 yıl geçmiş olmasına rağmen, fakültenin bütün törenlerinde gözyaşlarıyla içimizden gelerek söyleriz. Bu günkü törende de ben bunu söylemeye çalıştım. Her ne kadar bugün Atatürk’ün öğütleri tartışılır hale gelse de, asla ben bu ülke için karamsarlığa kapılmadım. Biz bu vatan için varız bu vatanın gözyaşlarını dindirmek için varız. Çabalarımız gayretlerimiz sonuçlarımız bu ülke için, sizin programı izleyen Malatyalı kardeşlerime şunu söylemek istiyorum. Asla ümitlerini kaybetmesinler. Malatya’ya karşı benim her türlü bağım var bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. İnşallah Malatya’yı, ekonomik olarak, sosyal olarak her anlamda Malatya’yı bir yerlere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Ümit ediyoruz ki o topraklar da yaşayan, çocuklara bir nebze de olsa umut ışığı olursam ne mutlu bana. Ben şunu söylemek istiyorum” benim sahip olduğum etiket Malatyalı olmaktır.” diğerleri geçicidir. Ben bu görevi bir süre sonra başka bir arkadaşıma devredeceğim ben bunun farkındayım. Ama Malatyalı kimliğini hiçbir zaman hiç kimse ye devretmeyeceğim."  
 
Fotoğraf : ANKARA ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ'NİN 18 YILLIK DEKANI PROF. DR. CELAL GÖLE, GÖREVİNİ PROF. DR. YALÇIN KARATEPE'YE DEVRETTİ. (Prof .Dr. Karatepe sağdaki)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız