SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Krediyi Geri Ödüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:07:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, geri dönmeyen kredilerde Türkiye ortalamasının yüzde 2.5 olduğunu, ancak Malatyalıların aldığı kredileri ödemesinden dolayı bu oranın Malatya için yüzde 1.8 olduğunu aktardı. 

TSO Meclisi Eylül ayı toplantısı, TSO Meclis Salonu’nda yapıldı. TSO Meclis Başkanı Sami Payza, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, ABD’de çekilen “Müslümanların Masumiyeti” filmine tepki göstererek, “İslam dünyasını yöneten liderler bir araya gelip de, hakarete karşı bir tepki ve girişimde bulunmuyor. Özelikle İslam dünyasını yöneten liderleri tepkisiz kaldıkları için kınıyorum” dedi.

Müslüman coğrafyasında bırakın kardeş kanını, kalbini bile kırmanın haram olduğunu belirten Payza, “İslam coğrafyasında bir birimizi öldürüyoruz. Türkiye’de insanları Kürt’tür, Türk’tür diye kandırdıkları insanları görüyorsunuz. Kardeş kardeşi öldürüyor. Diğer İslam coğrafyasına bakıyorsunuz, hepsi aynı şekilde. Bizim dinimizde bırakın kan akıtmayı, kalp kırmak bile haram. Bizi ucuz hesaplarına alet ediyorlar. Maalesef bizde buna alet oluyoruz. Kürdün Türke, Türkün Kürde, Türkün Arap’a Arap’ın Türk’e bir üstünlüğü yoktur. Maalesef çok kötü bir oyun. Bizde bu oyuna alet oluyoruz. Allah bizi ayıktırsın diyorum” dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, iş adamlarına Malatya programı hakkında bilgi vererek, “Türkiye genelinde 4 ilde yapıldı. İstanbul, Ankara, Malatya ve Gaziantep’te. TOBB ve Bakanlığın ortaklaşa organize ettiği dünyada Türkçe konuşan ülkelerin bir programıydı. Yaklaşık 28 ülkeden 38 kişi katıldı. Ahilik Haftası’nda onlara bir de öğlen yemeği ikram ettik. Çok memnun oldular. Güzel izlenimlerle Malatya’dan ayrıldılar” dedi.

İnönü Üniversitesi’nde Girişimci Kurulu ile ilgili bir büronun TSO tarafından kurulduğunu anlatan Erkoç, “Büromuzda genç girişimci arkadaşlarımız üniversitenin faaliyetlerinde yararlanacaktır” diye konuştu. Türkiye’nin çevresindeki ekonomik ve siyasi gelişmelere karşın yüzde 4 oranında büyümesinin fena olmadığını belirten Erkoç, “Piyasada ciddi manada sıkıntılar var. Malatya’nın sıkıntıları bayında kayısı ile ilgili problemler geliyor. Bu yıl kayısı bol oldu ve birazda kalite noktasında istediğimiz kaliteyi yakalayamadık. Kayısı ile ilgili ticaret yapanların mağduriyeti söz konusu. Kayısı fiyatlarında bir önceki döneme göre düşüşler söz konusu.Malatya piyasasının bu anlamda daraldığını ifade etmek lazım. Rakamlara baktığımızda son 6 ayda Malatya krediyi kullanan illerin başında geliyor. Malatya, geri dönmeyen kredilerde Türkiye ortalamasının altında. Malatya aldığı krediyi hemen hemen geri ödemiş. Geri dönmeyen kredi de Türkiye ortalaması yüzde 2.5’lerde iken, Malatya’da bu oran yüzde 1.8’lerde. Malatyalı sanayici ve tüccar aldığı krediyi aldığı krediyi geri ödemeyi de kendisine bir prensip edinmiş. Malatya bölgede en çok konut kredisi kullanan illerin başında geliyor. Geri dönen senetlerde ise ticari hacmi çok geniş olduğu için burada biraz öndeyiz” dedi. 

Erkoç, "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmin ABD’de çekilmesine ve Batı ülkelerinin bu filme tepki göstermemesini ise kınadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız