SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Müdür Niçin Gitmiş?

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:15:38
Malatyalı Müdür Niçin Gitmiş?
A- A+ PAYLAŞ

Aydın'ın Malatyalı olan Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, 19 Mart günü, İçişleri Bakanlığı talimatıyla görevden alındı. Temel'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın mitingi öncesinde bir grup gencin gözaltına alınmasına sıcak bakmadığı için görevden alındığı öne sürülürken, Temel Malatyalı hemşehrilerinin verdiği veda yemeğinde, bu iddiaları doğrular yönde ifadelerde bulundu.

gazetevatan.com.tr'de yer alan habere göre, 2 yıl 4 yıl sürdürdüğü görevden alınan Ahmet Turan Temel, Aydın'da yaşayan bir grup Malatyalı hemşehrisi tarafından verilen veda yemeğinde, görevden alınmasıyla ilgili olarak, ortaya atılan "Başbakan’ın elini sıkmadı, selam vermedi, o nedenle alındı" gibi değerlendirmelerin doğru olmadığını belirttikten sonra, şunları söyledi:

"İktidarın zamanında göreve geldik ve iktidarın zamanında görevden alındık. Boynumuz kıldan incedir. İktidar kiminle çalışmak isterse onu alır, onu getirir. Aydın’da hiçbir ilde olmayacak kadar başarılı bir şekilde 2 bine yakın personelimizle görev yaptık. Aydın mitingi sırasında da hiçbir aksaklık yaşanmadı. Marjinal bir grupla ilgili olarak tam 20 kişinin gözaltına alınma meselesi vardı. Gezi olayları sırasında sorunu tereyağından kıl çeker gibi hallettiysek onu da halledecektik. Ama bize bırakmadılar. Başbakan’a selam vermeme, tokalaşamamak gibi bir durum olamaz. Yanımda uğurlamada bulunması gereken insanlar da vardı. Ben, polis koleji dahil 14 yaşımdan beri devletin ekmeğini yiyorum. Bir Başbakan’ın elini sıkmamayı terbiyesizlik olarak algılarım. Görevden alınma nedenim ağırlıklı olarak marjinal grubun bir gün önce gözaltına alınmamasıdır. Ertesi gün İçişleri Bakanı imzasıyla görevden alındım. Başım dik olarak gidiyorum.

2 yıl 4 aylık bir görev süremiz oldu. İdealim, görev yaptığım illerde vatandaşa hizmet etmekti. Vatandaşa hizmetin de ana prensibi personelimi motive etmekti. Personelimi motive edersem, vatandaşa karşı kusursuz veya minimum derecede kusurlu olarak hizmet edeceğini biliyordum. Bunun için öncelikli olarak personelimi düzeltmeye ayarlamaya çalıştım. Bunun da semeresini ciddi manada gördüm. Vatandaşa hizmet amacıyla kimseye eğilmedik ama kırmamaya çalıştık. Ama bazen ne kadar anlatmaya, ikna etmeye çalışsanız da bazı kesimler sizi hedef tahtası haline getirebiliyorlar."

Başbakan Erdoğan’ın geçen haftaki Aydın Mitingi sırasında bir grup TGB’li genç miting alanına girmeye çalışırken gözaltına alınmıştı. Sözkonusu grubu bazı yetkililerin bir gün önce gözaltına alınmasını istediği, ancak Emniyet Müdürü Temel’in bunu yapmadığı iddia edilmişti.

TEMEL KİMDİR?

1963 yılında Malatya İli Hekimhan İlçesinde doğdu, ilk ve orta öğrenimini Adana’ da tamamladı. Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Turan Temel, aynı zamanda baba mesleği olan Emniyet teşkilatına 1977 yılında Polis Koleji ile başlamış olup 1985 yılında Polis Akademisinden mezun olmuştur.1985-1992 yılları arasında Polis Akademisi'nde, 1992-1996 yılları arasında Sivas İl Emniyet Müdürlüğünde, 1996-1998 yılları arasında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde, 1998-2008 yılları arasında Konya İl Emniyet Müdürlüğünde görev yaptı.2008 Yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek Polis Müfettişi olarak Akademi Başkan Yardımcılığına atandı. 2009 Yılında Milli Güvenlik Akademisini 66.dönem mezunu olarak tamamlamıştır. 07.08.2010 – 18.11.2011 tarihleri arasında Karabük İl Emniyet Müdürü olarak görev yaparken, 10.11.2011 günü Aydın'a ataması yapıldı ve 22.11.2011 tarihinde göreve başladı. 19.03.2014 günü de İçişleri Bakanlığı talimatıyla merkeze alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız