SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Ne Derse, O!'

A- A+ PAYLAŞ

1999- 2004 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan, 2009 Mart seçimleri için partisi MHP’ye tekrar aday adaylığı başvurusu yapan ancak aday gösterilmeyen Mehmet Yaşar Çerçi, seçimlerle ilgili tavrını, Malatya’da önümüzdeki günlerde yapacağı danışma toplantılarıyla belirleyeceğini söyledi.

TV Malatya’nın ana haber bülteninde, AKP’yle de adının anıldığı yolunda bir haber yayınlanan Çerçi, halen bulunduğu Bursa’dan bültene telefonla bağlanarak, bunun doğru olmadığını bildirdi. Çerçi, 2 Ocak’ta Malatya’ya geleceğini belirterek, “Haber bülteninizi dinleyen dostlarımız beni arayıp söylediler. AK Parti dahil hiçbir partiye müracaatım yok. Bizim başvurumuzu yaptığımız yer MHP’ydi. Daha sonra malum, başvuran diğer adaylardan bir arkadaş yönünde tercih kullandılar. Partinin bu kararından sonra bize ulaşan dostlarımız, arkadaşlarımız, her kesimden hemşehrilerimiz tepkilerini gösterdiler. Biz bunda da bir hayır vardır diye düşündük. Kendi işlerimize devam etme düşüncesindeydik. Ancak çok sayıda istek olunca, Malatya’ya gelip 3-5 gün çeşitli kesimlerle, dostlarla, ahbaplarla, kanaat önderleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla bir istişare yapmayı düşündük. Bu istişarenin sonunda hangi seçenek ağır basarsa, onu izleme düşüncemiz var.

Ben, MHP’den başka hiçbir partiye başvurmuş değilim.Orada da bildiğiniz gibi çeşitli nedenlerle bir başka arkadaşta karar verdiler. Şu anda birçok partiden davet var. Bağımsız olarak girmemizi isteyenler var. Hangi seçenek uygunsa ona göre davranacağız. Yani Malatyalı ne derse onu yapacağız. Karar vermek için kendimi tek başına yetkili görmüyorum.

Bana geçenlerde iktidar partisinin yaptırdığı ifade edilen bir anket ulaştı. Orada yüzde 60 bizim adımız var. Yüzde 30 mevcut başkan arkadaşımız, yüzde 10 da diğer arkadaşlarımız için istek var. Bizim için birinci seçenek bağımsız, diğer seçenek bir parti. Dediğim gibi hemşehrilerimiz karar verecek. Çoğunluğun evet dediği seçeneği tercih edeceğiz. Hatta, eğer 'sizin hizmetinize teşekkürler, ama şimdi aday olmanızı istemiyoruz' sonucu çıkarsa, bu defa da başüstüne der aday olmadan çekiliriz.” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız