SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Öğrenci Birinci

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'daki Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması'na Malatya'yı temsilen katılan kız kuran kursu öğrencisinin birinci olduğu bildirildi.

Yarışma ve sonucuna ilişkin olarak İl Müftülüğü'nce yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Elazığ’da gerçekleşen “Kur’an-ı Kerimi Yüzüne Güzel Okuma Yarışması”nda ilimizi temsil eden Hacı Mehmet Kaya Kız Kuran Kursu öğrencisi Müzeyyen Satıcı bölge birinci oldu.

2008–2009 öğretim yılında Kuran Kurslarında öğrenim gören 20 yaş altı bay-bayan öğrenciler arasında yapılan “Kur’an-ı Kerimi Yüzüne Güzel Okuma Yarışması”nın Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Tunceli ve Malatya illerinde oluşan 4. Bölge birinciliğini seçmek için geçtiğimiz Çarşamba günü Elazığ Müftülük Sitesinde yarışma gerçekleşti.

Yedi ilin katıldığı yarışmada daha önce il içinde yapılan Kuran-ı Kerimi Yüzünde Güzel Okuma yarışmasında il birincisi olan Hacı Mehmet Kaya Kız Kuran Kursu Öğrencisi Müzeyyen Satıcı ilimizi temsilen 4. Bölge Kur’an-ı Kerimi Yüzüne Güzel Okumada yarıştı.

Yapılan yarışmada birinci seçilen Hacı Mehmet Kaya Kız Kuran Kursu Öğrencisi Müzeyyen Satıcı 16 Haziran 2009 tarihinde Ankara’da yapılacak olan “Kur’an-ı Kerimi Yüzüne Güzel Okuma Yarışması” dalında Türkiye birincisini belirlenmesi için ön eleme yarışmasına katılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu “4. Bölge illeri arasında birinciliği kazanmamız bizleri sevindirmiştir. Yapılan emeklerin boşa gitmediğini görmek, çalışmaların meyvelerini almak insanı daha çok çalışmaya sevk ediyor. Duam ve temennim geçtiğimiz yıl Türkiye ikinciliğini Malatya’mıza kazandıran Hacı Mehmet Kaya Kız Kuran Kursumuzun bu yılda Malatya’mıza Türkiye birincisi kazandırmasıdır. Bunun için tüm vatandaşlarımızdan dua bekliyoruz. Bu başarılar tesadüfî değildir. Ciddi bir çalışmanın, hazırlanmanın, gayretin semeresidir. Bundan dolayı Hacı Mehmet Kaya Kız Kuran Kursumuzun başta idarecisi Ahmet Özmen Hocayı ve diğer tüm öğreticilerimizi, öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarını diliyorum” dedi.

Hacı Mehmet Kaya Kız Kuran Kursu Müdürü Ahmet Özmen ise “Peygamber Efendimiz (sav) ‘Sizin en hayırlınız Kuran öğrenen ve Kuranı öğretendir’ buyurur. İnşallah bizler böyle bir hayırlı iş ile meşgul olmaya çalışıyoruz. Hayırlı işlerde yarışmak lazım. Bu yarışmada işte öyle bir hayırda yarıştır. 4. Bölge arasında bizim birinci olmamız hepimizi sevindirmiştir. Kuran öğrenmek ve bilhassa hafızlık yapmak ciddi bir eğitim, istikrar, sabır ve disiplin ister. Bizim 160 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin 120’si hafızlığını yapıyor. Ve bu öğrencilerimiz yatılı olarak kalıyor. Böyle bir eğitim elbette kolay olmuyor. Ancak bu tür başarılar bizim tüm yorgunluğumuzu gideriyor, bize aşk ve heyecan veriyor” diye konuştu.

Bu başarıyı sağlamasında öğretmenlerinin çok emeklerinin olduğunu ifade eden Müzeyyen Satıcı “Elbette birinci olmam beni ve ailemi, hocalarımı sevindirmiştir ama önemli olan güzellik ve hayırda yarışmış olmak, Malatya’mızın en iyi şekilde temsil edilmesi ve Malatya’mızın kazanmasıdır.” şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız