SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Öğrenciler Avrupa’da Staj Yapacak

0
Güncellendi - 2018-02-21 04:18:37
Malatyalı Öğrenciler Avrupa’da Staj Yapacak
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik Programı kapsamında Avrupa’ya gidecek.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik Programı kapsamında Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ve koordinatörlüğünü üstlendiği “Binalarda Elektrik Elektronik Temelli Akıllı Otomasyon Sistemleri Stajı” adlı proje kabul edildi.

12 öğrenci Avrupa’ya gidecek.

Okul Müdürü Bilen Gürbüz Hazırlık çalışmaları tamamlanan proje ile ilgili yaptığı açıklamada, projenin büyük önem taşıdığını söyledi. Gürbüz, “Öğrencilerimizin, Akıllı Bina Sistemlerinde Konfor Güvenlik ve Uzaktan Erişim uygulamalarında sektörün talep ettiği kalifiye meslek elemanları yetiştirmek için Avrupa’da ev sahibi kurumların bilgi, beceri ve teknolojilerinden faydalanmak süreç ve yöntemlerini öğrenmek için yürütmekteyiz. Staj ile Avrupa’nın kültürünü yakından tanıyan, AB standartlarında iş deneyimi kazanan bilgi ve deneyim edinen sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye meslek elemanlarının yetişmesi, Avrupa kültürünü tanıma ve kültürümüzü tanıtma, öğrencilerin yabancı dillerini geliştirmeleri de hedeflenmektedir. Öğrenciler alacakları eğitim ve mesleki deneyim sayesinde daha kolay istihdam edilebilme, mesleki alanları ile ilgili yabancı dilde terminoloji kullanımı, farklı kültürlerden insanların bulunduğu ortamlarda güven odaklı iletişim geliştirme, farklı kültürler hakkında bilgi edinme ve empati kurabilme, takım çalışması, görev paylaşımı ve birlikte çalışabilme, sorumluluk alma ve özgüven uluslararası seyahat, bir Avrupa ülkesinde yaşam deneyimi ve farkındalıkları gelişecektir” şeklinde ifade etti.

(İha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 yıl önce)
    Allah'ım yolunuzu açık etsin. Malatyamız ve geleceğimiz olan gençlerin yetişmesi ve mesleklerinde vizyon sahibi olabilmesi adına çok güzel projeler. Malatya siyasileri umarım bu öğretmen ve öğrencilerden utanır ve biran önce Malatyamıza sahip çıkarlar. Emeği geçen herkese teşekkürler...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Malatyamiz.icin.gurur.verici.yolunuz.acik.olsun
    0
    0
    Yanıtla